sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lauantain laukkatreeni

 Lauantaina päästiin testailemaan laukkaradalle, kuinka kovaa karvaton kaveri kulkee.





Alkukävelyt viltti päällä radalla, raviverryttelyä tehtiin kentällä. Tumppi ei ollut verkassa ihan kouluponi-tuulella, mutta se ei haitannut tällä kertaa. Tehtiin kahdeksikkoa ja siirtymisiä, vähän testailua, että heppa jotenkin edes kuulolla. Muutamia laukkaympyröitä kevyessä istunnassa ennen kuin siirryttiin radalle.

Tänään treenattiin vauhtikestävyyttä, joten mentiin 10 min reipasta laukkaa rataa ympäri. Mentiin radalla vastapäivään eli vasempaan kierrokseen, sillä se on maastoltaan helpompi (alamäki loivempi, ylämäki jyrkempi). Radan yksi kierros on 700 metriä ja kymmenessä minuutissa ehdittiin kiertää se 8 kertaa. Vauhti silloin siis keskimäärin 560 m / min (33,6 km / h). 

Tumppi yleensä innostuu ja tykkää laukkailla radalla, eikä sitä juuri koskaan tarvitse käskeä liikkumaan, mutta eilen oli vähän ongelmia. Kolmannella ja neljännellä kierroksella se valui yhdestä kaarteesta ulos, niin paljon että päätyi tietä toiseen suuntaan (T-risteyksen tapainen kohta radalla). Saattoi johtua myös kuskin vinosta istunnasta, mutta oudointa oli, että vaikka keskityin istuntaan, niin sinne Tumppi kurvasi kuitenkin. Vaihdoin raipan ulkokäteen ja käytin vahvaa ulkojalkaa, niin homma sujui taas ongelmitta. Nämä parin kierroksen "häipymiset" kuitenkin veivät treeniaikaa... Yleensä pääsemme noin 600 m / min vauhtia tai kovempaa.



10 minuutin laukkailun jälkeen Tumppi sai vetää henkeä hölkkäillessä ja kävellessä. Tehtiin vielä toiseen suuntaan kaksi reipasta kierrosta. Tämä suuntaa vaatii alamäessä jo hyvää tasapainoa hevoselta, varsinkin jos haluaa pitää saman vauhdin yllä. Nämä kaksi kierrosta laukattiin aikaan 2 min 20 sek, eli vauhti 600 m / min. Siihen oli hyvä lopettaa treeni :) Vaikka Tumppi onkin nyt klipattu, joutui se sen verran tekemään töitä että hiki tuli. Tehtiin hyvät loppuverryttelyt radalla ja kentällä.

Tallissa Tumppi pääsi suihkuun ja kylmäsin myös sen jalat.



 Tänään palaudutaan kouluratsastuksen ihmeellisen maailmaan, luultavasti gramaanien kera.

Tumpin ensi viikon ohjelma näyttää tältä:
Ma: koulutreeni (väistöjä)
Ti: opppilaan koulutunti
Ke: Jannan estetunti
To: palauttavaa koulutreeniä
Pe: maasto / koulutreeni
La: koulutreeni
Su: vapaapäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti