perjantai 26. lokakuuta 2012

Muutoksia viikko-ohjelmaan

Kerrataan nyt viikko alusta lähtien. Maanantaina ja tiistaina pysyttiin vielä suunnitellussa viikko-ohjelmassa, mutta loppuviikkoon tuli muutoksia.



Maanantaina treenattiin maneesissa koulua ja niitä väistöjä. Käynnissä ja ravissa ympyrällä takapään väistöä ulospäin. Ravissa tuntui jopa helpommalta :) Oikeassa kierroksessa oli alkuun hankalampi säilyttää sisäasetus ja samalla vahtia ulkolapaa. Tehtiin väistöjä myös ympyräkahdeksikolla, jolla siis väistö aina sinne suuntaan mistä tultu. Eli esim. vasemmalta tullessa keskellä suoristus ja pätkä väistöä vasemmalle. Tumppi ei ollut tässä ihan parhaimmillaan, mutta toistoilla totteli paremmin. Laukassa ei tehty väistöjä, vaan ympyrällä töitä rennon ja tahdikkaan laukan saavuttamiseksi. Ennen loppuraveja pari askeleenpidennystä diagonaalilla.






Tiistaina oli oppilaan koulutunti. Harjoiteltiin avotaivutusta käynnissä ja ravissa. Ympyrällä laukassa lyhentämistä ja pidentämistä sekä käyntisiirtymisiä.

Keskiviikon estetunti harmillisesti peruuntui :( Tumppi sai tästä sitten vapaapäivän.

Torstaina mentiin taas koulua maneesissa. Tumppi oli aika jännittynyt. Tehtiin muutamia pätkiä sulkutaivutusta käynnissä sekä pari takaosakäännöstä kumpaankin suuntaan. Laukka oli alkuun aika löysä. Tumppi jännittyi, kun piti tehdä töitä. Laukkavolteilla ja useilla siirtymillä toimi paremmin, muttei ihan niin rennosti kuin yleensä.

Tänään eli perjantaina otettiin itsenäisesti estehyppelyä. Rakensin maneesiin pitkän sivun suuntaisesti puomi - 20 m - okseri - 20 m -puomi -linjan sekä toiselle pitkälle sivulle kaksi pystyä ikään kuin diagonaalilinjoille.


Raviverkassa voltteja ja väistöjä esteiden keskellä. Laukassa ympyrällä ensin muutamia kertoja ihan vaan puomin yli. Tumppi malttoi hienosti odottaa eikä kiihdytellyt :) Aloitettiin työskentely linjalla 6 ja 6 laukalla. Vasemmassa kierroksessa valui taas ensin vähän ulos, mutta keskityin omaan istuntaan ja reittiin, niin päästiin keskeltä (ainakin useimmiten :D). Pystyjä hypättiin loivan kiemuran reitillä. Tumppi yllätti ja vaihtoi laukat mallikkaasti. Tultiin myös pysty - okseri - pysty -kiemuraa. Se oli kohtuu tiukalla kaarteella, joten sai olla tarkkana ulkoapujen kanssa. Päästiin molempiin suuntiin ihan kelvollisesti kiemuraa. Alussa esteet 70-80 cm. Nostin ne noin 100 cm korkeudelle ja hypättiin linjaa 5 ja 5 laukalla sekä pystyjä samalla loivalla kiemuralla kuin alkuunkin. Loppuraveissa Tumpilla oli vielä paljon virtaa ja hetken se juoksikin kuin ravuri loppusuoralla. Kun se rauhoittui hieman ja otti pidätteet läpi, niin rentoutui ja venytteli eteen-alas. Loppukäynneiksi kerättiin esteet pois. Päästiin tänään kivasti hyppelemään itsekseen, mutta toivottavasti estetuntikin onnistuu taas lähiaikoina :) Hypeltiin keskellä päivää, joten kukaan ei kerennyt kuvailemaan.

Lauantain ja sunnuntain ohjelmat ovat vielä vähän epäselviä. Jompanakumpana mennään koulua ja toisena vähän maastoilemaan. Katsellaan, miltä kelit vaikuttaa, lunta ainakin nyt piisaa..

Leikkisin tänään myös hetken Paintilla, tässä hienot tulokset :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti