sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Voltteja ja vaihtoja

Tänään kannoin kavaletit kentälle tarkoituksena treenata laukanvaihtoja niiden avulla. Laitoin neljä kavalettia  isolle keskiympyrälle niin, että kavaleteilta mahtui kääntämään voltit ulos ympyrältä.

Työskentelyn kavaleteilla aloitin ravissa, tarkoituksena rento ja taipuisa hevonen. Alkuun Tumppi oli innostunut ja välillä jännittynyt. Laukassa muutama ympyrä molempiin suuntiin ihan vaan kavalettien yli kontrollissa ja sitten itse päivän tehtävään. Jokaiselle kavaletille voltti ulos ympyrältä, jolloin vaihto uuteen suuntaan aina kavaletin päällä. Tumppi toimi ihmeen hyvin, kunhan pysyi hanskassa. Muutamien toistojen jälkeen innostui ja alkoi ennakoimaan, jolloin kolisteli kavaletteja. Kavaletit laitettiin "isoiksi" ja tultiin samaa tehtävää molempiin suuntiin. Tumppia ei kiinnostanut korotetut puomit juurikaan, ja siellä ne kierähteli mataliksi takaisin. Ihan kiva fiilis jäi kuitenkin treenistä, kun vaihdot välillä tuottaa meille ongelmia tehtävissä.

Niko oli tänään kuvaamassa meidän menoa, kiitos hänelle siitä.








Klomppajalka


Hikimärkä karvapallero

2 kommenttia:

  1. Tumppi taisi vähän innostua hyppimään kavallettien yli... Ainakin kuvista päätellen. Hienosti kirjoitat tekstejä ja tulee semmoinen fiilis että tunnet hevosesi hyvin ja että sinulla on homma hanskassa. Ja se on varmasti myös totta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista :) Yleensä Tumppi vain löntystelee kavalettien yli, mutta vaihdoissa useimmiten kuumuu ja pomppaakin enemmän.

      Poista