maanantai 10. joulukuuta 2012

10. luukku: Tavoitteita ensi kaudelle

Eilen avattiin vähän kisakalenteria ja tänään ois vuorossa hiukan enemmän jutustelua tavoitteista.

Kaudelle 2013 olen miettinyt tavoitteiksi niin luokkatavoitteita kuin ihan oppimistavoitteitakin.

Kentässä jatketaan edelleen helppoa niin alue- kuin kansallisellakin tasolla, miten se sitten kisoissa onkaan. Loppukaudesta noustaan vaativaan, joka tarkoittaa, että koulua ja esteitä treenataan ahkerasti! Maastoa varten nostetaan kuntoa ja vauhtikestävyyttä sekä tietysti treenataan myös isompia maastareita.


Esteillä kisataan aluetasolla 100-110 cm. Jos nyt sattuu kohdalle iso kenttä, kiva ratamestari, vapaa viikonloppu ja hyvin menneet treenit, niin saatetaan pompata jokunen 120 cm ratakin.

Koulua tuskin uskaltaudumme edelleenkään esittämään aluetasolla. Seuratasolla kierrellään helppo B-A luokkia.

Tumpin kanssa tavoitteena on nyt talvikaudella edelleen parantaa kuntoa, kasvattaa etenkin ylälinjaan vielä lihaksia ja saada sitä tasaisuutta sekä rentoutta kouluratsastukseen. Kenttäkisoissa kouluosuus on niin tärkeä, että siihen (edelleen) panostetaan paljon! Tavoitteina saada joka radalta vähintään 60 % tulos.


Oppimistavoitteita asetan lähinnä itselleni. Olen päättänyt vihdoin ottaa sen ryhtikuurin ja opetella ratsastamaan käyttäen keskivartalon lihaksia, eikä vain röhnöttää siellä selässä. Tavoitteena on myös oppia ratsastamaan entistä enemmän jalalla sekä saada paino ns. ajan tasalle tehtävissä. Tarkoittaen sitä, että en jää painon kanssa väärään suuntaan esim. suunnanvaihdoissa.

Sekä tietysti laukanvaihdot. Nyt ne sujuu useimmiten ihan jees, mutta varsinkin kouluratsastajat saisivat sydänkohtauksen jos näkisivät. Tavoite olisi päästä tekemään vaihdot nopeassakin vauhdissa puhtaasti, hallitusti ja rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti