torstai 20. joulukuuta 2012

20. luukku: Talven treenit

Talvi on Suomessa yleensä sitä aikaa, kun kenttä jäätyy, lumi kerääntyy tilsoiksi ja on kylmä. Talvella hevoset saavat vähän lomaa tai kevyempää liikutusta. Meillä kun on maneesi, niin pystytään pitkälti koko talvi treenaamaan. Kuitenkin, kuka nyt jaksaa koko ajan vain piipertää... Meillä yritetään talvella puuhailla ulkonakin maneesissa kiertämisen lomassa.

Nyt kun on lunta, niin pääsee treenaamaan hankeen. Hankitreeni on hevoselle tehokasta liikuntaa, ja mikä tärkeintä hevoset yleensä tykkäävät siitä. Tumpin kanssa oltiin tänään kentällä pöllyttämässä pakkaslunta. Pellollekin olisi kiva mennä rallittelemaan, mutta olen Tumpin jännevamman jälkeen tullut vähän epäluuloiseksi pellon pohjan soveltuvuudesta. Tumpilla siis jänne revähti (tai miten sitä nyt sanotaankaan) heti ekana talvella pellolla, kun se varmaan astui johonkin kuoppaan. No onneksi meillä on iso ja tasainen kenttä, jotta päästään kuitenkin hankeen fiilistelemään :)





Kieli ulkoo :P






Hankitreenin lisäksi lumessa voi mennä hiihto- ja pulkkaratsastusta. Tumppikin on muutaman kerran päässyt pulkkaa vetämään. Hirveesti ei takaakuuluvista äänistä ja heiluvista liinoista tykännyt, mutta ihan kiltisti totteli kuitenkin. Viime talvena rokotuslomalla treenattiin Tumpin kanssa ohjasajoa maneesissa ja myöhemmin samalla kertaa taluttaen vedettiin pulkkaa ja suksia.




Pulkkaratsastus ei ole helppo laji...

Talvella on mukava lähteä maastoon, kun lunta on maassa. Asvalttipätkilläkin pääsee ravailemaan. Maastoon lähtiessä kannattaa laittaa tarpeeksi vaatetta päälle, ettei heti palellu. Huomenna mennään Tumpin kanssa pitkälle lenkille reippailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti