maanantai 4. maaliskuuta 2013

Eiliset kotikisat

Eilen olikin oman seuran kisat kotimaneesissa. Olin aamuysistä lähtien liputtamassa radalla. Eilen alkanut (ja aamullakin hetken jatkunut) lumipyry söi varsinkin alkupään luokista paljon lähtijöitä. Kisat eteni sujuvasti ja poisjääntien takia oltiinkin hippasen etuajassa. Joka luokassa oli sama rata, joten opettelin sen seuraamalla muiden menoa. Vaikka kisat oli ajoissa, olin itse vielä enemmän ajoissa. Olin jo kävelemässä pihalla niin hyvissä ajoin että kyllästyin ja vein Tumpin vielä hetkeksi talliin odottelemaan ennen kunnon verkkailua.

Hypeltiin Tumpin kanssa 100 ja 110 cm, joissa molemmissa arvosteluna A.2.0. Verkassa Tumppi pelkäsi taas katsomoa, nyt siellä oli mörkojen lisäksi ihmisiäkin! Verkka meni muuten hyvin, Tumppi liikkui energisesti, mutta oli myös kuulolla. Hypyt onnistuivat hyvin, joten pari hyppyä pystylle ja okserille riittivät. Rata oli kohtuu helppo, sillä oli vain yksi linja. Kolmoselta neloselle oli aika tiukka kurvi, mutta siihenkin oli jätetty hyvin tilaa, niin ei ollut ongelmaa. Radalla päästiin etenemään ihan mukavaa vauhtia. Linjalla kuitenkin kuski oli (taas kerran) omassa kuplassaan. Neljän laukan väli jäi auttamatta lyhyeksi ja puomi tulikin siitä 6. esteeltä alas. Muuten meni kivasti :)

Päästiin kympin verkkaan heti palkintojenjaon jälkeen eikä siis jouduttu ulos kylmään. Hyppäsin taas vain pari hyppyä kun Tumppi tuntui hyvältä. Nyt oli aikaa työskennellä ympyrällä, katsomojännityskin laantui ja hevonen tuli suoremmaksi. Rata meni ihan hyvällä vauhdilla taas. Tein vähän isommat tiet kuin metrissä ja päästiinkin NOLLARATA! Wuhuu :D Eka nolla kympistä koskaan! Pari paikkaa oli vähän lähellä mutta heppa korjasi kuskin virheitä ihmeen hyvin :) Olin tyytyväinen tulokseen, vaikka se ei sijoille riittänytkään.

Kuvaajat pysyttelivät sisätiloissa eivätkä innostuneet tulemaan kuvailemaan, joten ei materiaalia näistä kisoista. Taiteilin paintilla ratapiirroksen, jottei tulisi kuvatonta postausta.


1 kommentti: