maanantai 18. maaliskuuta 2013

No ei sit !

Ärsyttää, suututtaa, ketuttaa ja harmittaa!! Nyt jää paljon odotetut hallikenttäkisat väliin, sillä iskä ei ollutkaan maksanut Tumpin vuosimaksua... Ärsyttää niin paljon, koska hevosten vuosimaksuista oli iskän työpöydällä muistilappu jo tammikuussa! Oletin automaattisesti, että maksut olisi hoidettu, mutta voi hemuli sentään, ei olekaan. Olin jo kerrankin ajoissa opetellut kouluohjelmankin. Kiukku!


Viime viikolla oltiin taas pitkästä aikaa koulutunnilla, tälä kertaa valmentaja oli Sanna Törnroth-Koivuniemi. Sannan tunneilla kävin myös viime talvena, mutta se lopahti, kun ryhmiä ei tullut täyteen. Nyt herätetty ratsastajia kouluratsastuksen maailmaan taas. Torstaina siis oli koulutunti, jossa jumppailtiin hevoset vetreiksi. Tunnin alussa kerroin Sannalle vasemman käden ongelmastani ja sitä ryhdyttiinkin työstämään. Vasempaan kierrokseen tehtiin paljon töitä, käden piti olla oikein ja hevosen taipua. Vasen kierros olikin alkuun jäykkä, mutta useilla toistoilla vertyi ihan pehmeäksi. Oikea kierros oli niin paljon helpompi. Laukka toimi molempiin suuntiin upeasti, Sannakin kehui :) Tuntui taas hyvältä kouluratsastus, joten hyvillä mielin olisin lähtenyt kisoihinkin.....

Perjantaina tehtiin vähän samoja taivutteluja kuin tunnilla. Vasen kierros oli vaikeampi ja käsi tottelematon. Se aina kippailee, jää jäykäksi on-off-ohjaksi tai ranne kääntyilee miten päin sattuu. Olisi mahtavaa jos joka päivä joku olisi huutamassa muistutuksia omasta asennosta ja apujen käytöstä! Sain kuitenkin molemmat puolet taipuisaksi ja Tumpin rennoksi.

Tuossa aikaisemmin pohdiskelin, että ostaisinko uudet saappaat vai kengät ja jotkut varret niihin. En ole edelleenkään päässyt mihinkään ratkaisuun. Helmikuussa Hööksillä oli ale ja ilmaiset postikulut, ja sieltä lähtikin talviratsastussaappaat tulemaan alehintaan :) Talviratsastussaappaita mulla ei olekaan ollut taas muutamaan vuoteen. Saappaat ovat kivannäköiset ja sopivat, mutta vähän nipistävät välillä nilkan etupuolelta. Uskon, että ne kuitenkin vähän siitä venyvät ja lopettavat nipistelyn. Nyt olenkin ratsastanut kaikki itsenäiset ratsastelut ne jalassa. Muuten käytän aina kannuksia Tumpin kanssa, mutta noiden saappaiden kanssa olen mennyt ilman kannuksia. Tumppi on toiminut ihan hyvin, vaikka alkuun aina onkin hitaampi pohkeelle.

Vanhat ja räjähtäneet saappaat
Uudet ja kiiltävät


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti