maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vihdoin maastareita!

Eilen oli tosiaan Seppo Laineen valmennus kotimaneesissa, johon oli tuotu maastoesteitä. Jee! :D Maastoesteet oli suurimmaksi osaksi aika pikkuisia (poniharraste / harraste), sillä treenissä oli paljon kokemattomia ja poneja pomppimassa. Muutamia tuttarin laavuja ja laatikoita oli maneesissa ja yksi tukkikasa, joka on joskus mitattu 110 cm korkeaksi. Se on niin selkeä ja helppo este, ettei edes tunnu niin isolta. Ennen varsinaista treeniä kerrottiin taas vuorotellen kuulumisia Sepolle. Siinä Seppo sanoikin, että mistäs saataisiin mulle tarpeeksi isot esteet hypättäväksi. Se ilahdutti kovasti, sillä vaikka aina ei sujukaan ihan ohjekirjan mukaan, ollaan Seponkin mielestä valmiita isompiin haasteisiin ;) Meillähän on tosiaan tavoitteena tällä kaudella nousta helposta vaativaan.

Tumppi oli ihan intsinä koko ajan. Tunti aloitettiin verryttelyllä kevyessä istunnassa. Alkuun pidin vähän harjasta kiinni, mutta kun Tumppi innostui ja vähän kuumuikin, niin meno tuli jotenkin tasaisemmaksi ja pysyin kevyessä istunnassa ilman tukea. Laukassa sai jarrutella kun saatiin koko ajan muut kiinni :D Hyppelyt aloitettiin pikkutukilla ravissa. Sitten tultiinkin parin kolmen esteen pikkuratoja. Tumppi oli innoissaan ja välillä jäikin kaasu pohjaan. Sitten ongelmaksi tulee paniikki kuskille, käsi nousee ylös ja jää vetäväksi. Sain myös kuulla että silloin alapohje lähtee heilumaan ja pistää vähän lisää vauhtia masiinaan. Tätä en olekaan ennen tajunnut. Harjoittelin sitten istunnalla jarruttamista, hartiat taakse auttoi jo paljon. Silloin Tumppi tulee myös takaisin oikeinpäin eikä näytä niin hirveeltä hirveltä.

Päivän teemana oli tänään kolmen säännön rimpsu, joka piti muistaa radallakin.
  1. Suora hevonen
  2. Tasainen rytmi
  3. Myötälaukat
Laukat oli välillä vähän hakusessa, mutta muuten varsinkin vika rata tuntui menevän ihan kivasti. Toisinaan käänsin taas liikaa sisäohjalla, jolloin laukka ei vaihdu. Videollakin näkyy harmaa puolikaari, 4 laukkaa, rengaseste -linja, jossa renkailla käänsin ihan vimpulaan ja Tumppi meni jotain karmeaa ristilaukkasolkotusta... Varsinkin alussa Tumppi oli vähän turhankin villi, kerran lähti viemään niin etten saanut kääntymään tiukkaa kurvia seuraavalle esteelle. Rauhoittui se siitä hiukan, mutta semmoinen mukava kenttähevosen eteenpäinpyrkimys säilyi. Loppuraveissa Tumppi yritti vielä nostaa laukkaa pari ekaa kierrosta, mutta tyytyi kohtaloonsa ja jarruttelujen jälkeen ravaili rennosti.


Alle kaksi viikkoa hallikenttäkisoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti