perjantai 28. kesäkuuta 2013

Riksun reenit

Riksu on tehnyt tässä lähiaikoina varsin monipuolisesti hommia, niin koulua, maastoilua kuin esteitäkin. Tuntiponiinin työtkin ovat tulleet tutuksi.

Sunnuntaina Riksun kanssa oltiin maastoilemassa joku vajaa 10 kilsan lenkki. Riksu oli tylsä eikä villiintynyt yhtään laukkapätkällä...

Maanantaina oli oppilaan koulutunti. Tehtiin perusjuttuja, lopuksi vesiesteen läpi kahlailua.

Tiistaina tehtiin laukkatreeniä radalla. Hyvän verryttelyn jälkeen tein muutamia laukkavetoja ylämäkeen, Riksu ei taaskaan oikeen jaksanut innostua. Välihölkkäilyn jälkeen tehtiin laukkaa kolme kierrosta, aikaa meni reilu 4 min. Semmoista melkeen 500 m/min vauhtia siis. Reitille oli siirretty pieni harrasteen laavu ja rengaseste, jotka ylitettiin siinä matkan varrella sitten :)  Riksu jaksoi ihan kivasti laukata, ekalla kierroksella sitä sai käskeä enemmän, mutta seuraavilla kierroksilla tajusi itse jo jutun juonen. Huono kunto näkyy kuitenkin vielä, sillä palautuminen kesti varsin kauan. Tein loppuraveja lähemmäs 15 min, mutta Riksu puhkui senkin jälkeen vielä.

Niko kuvaili laukkatreeniä.






 

Keskiviikkona tehtiin varsin kevyt koulutreeni, pääasiassa vain askellajit läpi. Myös muutama väistöpätkä mahtui mukaan tähän treeniin.

Tänään torstaina oli Annan estetunti, johon osallistuin siis Riksulla ekaa kertaa. Alkuun tehtiin puomeilla kontrollia, Riksu toimi ihan hyvin ja Annakin kehui. Vielä on kuitenkin opettelua reagoimisen kanssa, niin omassa kuin hevosenkin reagoimisessa . Kun puomit nostettiin esteiksi, meno ei ollutkaan ihan tasaista. Alkuun tultiin vähän liian pientä laukkaa, jolloin tulee pikkuaskelia ja rytmissä on paljon muutoksia. Toistoilla saatiin sujuvampia pätkiä, mutta edelleen rytmin kanssa täytyi olla tarkkana. Oma ylävartalo täytyy saada myös nopeammin pystyyn, jotta hevonenkin pysyy ryhdissä eikä rupea etupainoiseksi. Saatiin hyviä vinkkejä ja harjoitusta :) Nelli oli tällä kertaa kuvaamassa menoa (ja sormeaan :D)

Seuraavat kisat Riksulla onkin varmaan taas keskiviikkokisat Artukaisissa 3.7.








6 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kivoja listauksia kuten tämäkin! :)

    VastaaPoista
  2. Puhelin ehdottaa sanavalinnat... *postauksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) puhelimen ehdottamat sanavalinnat on kyl välillä varsin mielenkiintoisia :D

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Hups laitoin kommettia väärällä käyttäjällä :D

    Hienosti meette! Riksu on ihana! :)

    VastaaPoista