sunnuntai 4. elokuuta 2013

Aluekoulukisat korkattu

Eilen olin tosiaan ekaa kertaa koskaan aluekoulukisoissa. Kisat oli Koivumäen tallilla Vaskiolla, noin 40 min ajomatkan päässä kotoa. Kisaratsuna oli Riksu, jolla starttasin Helppo C:1 ja KN Special.

Ekana oli Helppo C. Verryttely oli kentällä ja rata maneesissa. Verkassa hain rentoutta ja suoruutta sekä harjoittelin muutamia pysähdyksiä. Perjantaina pysähdykset ei lähteneet millään sujumaan, mutta eilen meni taas jo paremmin. Edelleen ne on kuitenkin vaikeita, Riksu nousee kättä vasten ja pakittaa vinoon. Muutamien peruutusten harjoittelun jälkeen ilmenikin uusi ongelma, hevonen ei malta seistä paikallaan vaan lähtee heti taakse... Maneesissa valmistautuessa sain Riksun odottamaan ihan kivasti, joten hyvillä mielin radalle. Ilma oli tosi kuuma, hevosella oli hiki, eikä muakaan suuremmin takin pukeminen houkutellut.

Rata meni aika löysästi. Pysähdys ja peruutus meni ihan pieleen, Riksu ei ensin seissyt ja peruutti taas ihan vimpulaan. Kaikki askeleenpidennykset oli kipittäväisiä. Laukassa tuntui todella löysältä ja ekassa laukkapätkässä meinasi vähän väliä raville.

Radasta tuloksena 59%, mikä hienosti oikeutti toiseksi viimeiseen sijaan (9/10).

Tuomarikin kaipasi lisää energiaa menoon: "Raviin enemmän energiaa. Laukka saisi pyöriä enemmän."


Ekan luokan jälkeen olikin jonkin aikaa ennen seuraavaa koitosta. Tulin alas ja löysäsin satulavyötä. Riksu sai hetken huilia, ja minä harjailin kuivuneet hiet pois.

Seuraavan luokan valmistelussa kävikin sitten perinteiset. Käveltyäni hetken kuulutettiinkin meidät valmistautuvaksi! Otin ravia ja laukkaa, testailin taivutukset molempiin suuntiin ja kertasin radan vielä puhelimesta. Hyvin valmistauduttu siis! :D Riksu tuntui nyt verkassa pirteämmältä ja paremmin reagoivalta. Rataa kiertäessäni se vähän kyttäsi yhtä kulmaa, mutta pari volttia auttoi unohtamaan ongelman.

Rata alkoi tosi lupaavasti, kun alkutervehdyksessä Riksu pysähtyi ihan vinoon... Keskiravin se rikkoi kaksi kertaa diagonaalin aikana, miten edes ehti. Sitten meni taas ihan hyvin keimurat ja voltit sekä kolmen askeleen käyntisiirtymä diagonaalilla (tähän oli päättänytkin keskittyä, kun kerroin on 2). Eka laukka nousi muuten ihan täsmällisesti, mutta vaan vääränä. Sain sen ihan hyvin korjattua, mutta keskittyminen herpaantui hiukan. Laukkadiagonaalin jälkeen unohdin radan, hups. Riksu oli ihan tekemässä omaa ohjelmaansa ja yritti nostaa C:ssä laukkaa. Onneksi oikeaan laukannostopisteeseen oli pidempi matka, joten ratakin ehti muistua mieleen.

Ärsyttäviä rikkoja tuli, mutta muuten hevonen tuntui kivammalta kuin ekalla radalla. Prosentteja tuli 61,6 ja 59,0 eli keskiarvoksi 60,3%. Aika hyvin mun mielestä, vaikka kerättiin surkein koulunumero koskaan (3,5 keskiravista). Tällä tuloksella oltiin 23/44.

Tuomari C: "Teit monta hyvää ratsastusratkaisua, paljon hyviä pätkiä"
Tuomari M: "Siisti, melko tasainen suoritus. Laukka aktiivisemmaksi. Harmilliset rikkeet!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti