lauantai 17. elokuuta 2013

Kolme kenttätykkiä koossa

Riiviö liittyi Tumpin ja Riksun kenttätykkien kerhoon eilen perjantaina! :) Hypättiin kotona maastoesteitä, Riiviölle se oli eka kerta. Ollaan me aiemminkin menty bankettia ja kuivahautaa, mutta nyt otettiin mukaan myös muita maastareita.

Verkkasin kentällä ja otin siellä muutamia hyppyjä rataesteille. Riiviö meni oikein kivasti. Samaten maastarit meni yllättävän hyvin. Riiviö on luonteeltaan hyvin kiltti, ja se menee mistä käsketään. Ekalla kerralla pienelle laavulle tultaessa Riiviö vähän jännitti, mutta meni yli hienosti. Tehtiin muutamia toistoja, jotta tulisi rutiinia. Laavun jälkeen tultiin banketilla alashyppyä sekä toiseen suuntaan ylöshyppyä. Seuraavaksi tultiinkin pientä punaista laavua ja tukkia suoralla linjalla. Eniten Riiviötä jännitti pieni tukki, mikä oli jokseenkin hauskaa koska tukit on yleensä hevosille helpoimpia. Ratsastin itse päättäväisesti, joten Riiviö meni kyselemättä kaikki esteet :) Hypättiin vielä isompi tukkikasa ja autonrenkaat. Lopuksi ravailtiin ja laukkailtiin vedessä ennen loppuverkkaa. Olin tosi tyytyväinen Riiviöön, kyllä siitä huippu saadaan! :)










Viime tiistaina ykköstykki eli Tumppi pääsi myös maastareille. Tällä kertaa ratsastajana oli mun oppilas. Tumpin ja oppilaan yhteistä treeniä on takana reilu pari vuotta(?), mutta nyt vasta suunnattiin maastareille. Oppilas on hypännyt maastareita kerran aiemmin, silloin Paxin kanssa ihan pikkuisia maastoesteitä.

Verkkailut tehtiin kentällä. Kavaleteilla oli tarkkuustreeniä: piti mennä törppöjen välistä. Olin laittanut kaarelle kaksi kavalettia viiden laukan välille, ja sitä tultiin muutama kerta. Ratsukko hyppäsi myös pari yksittäistä estettä ja sarjan ennen maastareille siirtymistä.

Maastarit sujui hyvin. Tumppi oli sopivan innokas, mutta pysyi hallinnassa. Oppilas hyppäsi enimmäkseen harrasteen esteitä, mutta myös tuttarin talon ja ylöshypyn vedestä.








Viime sunnuntaina Riksun kanssa treenattiin rataesteitä. Tumpin hyppykerran jälkeen kentällä oli ollut estevalmennus, joten mun rataa oli vähän muutettu. Pidensin vähän sarjavälejä ponien jäljiltä, mutta muuten esteet saivat olla niillä paikoillaan.

Kavaleteilla tein laukan lyhennystä ja pidennystä. Riksu oli aika mukavasti kuulolla, joten ei tarvittu niin monia toistoja. Aloittelin isommat pomput taas yksittäisillä esteillä ja lyhyillä pätkillä. Parilla ekalla kerralla Riksu otti puomin, mutta sitten se skarppasi itse. Tultiin sitten jo rataa, jossa oli 10 estettä ja 13 hyppyä, estekorkeus 70-95 cm. Riksu meni hyvin, väleissä ei ongelmaa, mutta vasemmasta laukasta oikeaan laukkaan vaihdettaessa jäi pari kertaa ristilaukalle.

Ekan radan jälkeen nostettiin esteet metriin. Riksu sai vähän kävellä ja ravailla ennen seuraavaa koitosta. Rata meni muuten ihan sujuvasti, mutta itse lähdin tuuppaamaan putkipystylle, jolloin Riksu tuli lähelle ja otti puomin. Pudotuksen jälkeen olisi taas pitänyt kasata itseni pystyyn ja ratsastaa aktiivista laukkaa isolla kaarteella seuraavalle pystylle. Se idea ei tullut matkustelijan mieleen, vaan kyydissä istuskelu oli enemmän sitä mitä tapahtui. Kaarteeseen tuli turha askel ja tultiin taas pohjaan. Radan jälkeen tultiin vielä putkipysty ja punainen pysty uudelleen, nyt puhtaasti.











Metrin rata ei tuntunut mitenkään vaikealta Riksulle, joten ilmoittauduin seuraestekisoihin 85 ja 95 cm Riksulla. Tumppi menee 105 ja 115 cm. Kisat on siis tänään (lauantaina) Piikkiössä, meiltä sinne ajelee noin 20 min.


6 kommenttia:

  1. Wajtsi mitä suokkeja teillä! Minkä ikäisiä nuo nyt on? :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä sairaan komeita suokkeja teillä! Yleensä en tykkää suomenhevosista yhtään, mutta Riksu ja Riiviö on upeita!

    VastaaPoista
  3. Sulle on niin hienot hevoset ja puitteet että melkein kateeksi käy :)

    VastaaPoista