sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sateinen kisapäivä

Eilen oltiin Piikkiössä seuraestekisoissa molemmilla hepoilla. Riksu hyppäsi 85 ja 95 cm ja Tumppi 105 ja 115 cm. Kisapäivä oli aamusta asti sateinen, mikä vähän latisti tunnelmaa. Verryttely oli onneksi maneesissa, ettei ihan koko aikaa tarvinnut kastua ulkona. Vaikka kyseessä oli vain seurakisat, oli järjestäjät panostaneet rataan. Oli vesimattoa, erilaisia portteja ja lankkuja sekä joka esteellä eriväriset johteet. Radat olivat kivat ja loogiset.

85 cm oli arvostelulla 367.1 eli suora uusinta heti perusradan jälkeen. Riksu oli vähän löysä ja hidas, mutta hyppäsi ihan hyvin. Perusradan viimeisellä esteellä aloin jo pohdiskelemaan teenkö lyhyen vai pitkän tien uusinnan ekalle. Eipä tarvinnut reittivalintaa lähteä suorittamaan, kun okserin etupuomi tipahti. Höh! Olisi ollut kiva päästä uusintaan, siinä olisi voinut jo vähän hanattaakin ;) 4vp radalta siis ja hidas aika. 

Muilla seuralaisilla meni varsin mallikkaasti, sillä TS Ratulaiset nappasivat kuutosvoiton! :) Ensimmäiset 6 sijoittunutta siis meidän seurasta, jes!


Riksu sai mennä traikkuun odottelemaan, sillä sen vuorojen välillä oli pitkähkö odottelutuokio. Kävin kävelemässä radan ja ehdin katsoakin ensimmäisten menoa ennen kuin lähdin verkkaan. Radalla oli seurakisoissa erittäin harvinainen kolmoissarja. Hypättiin Riksun kanssa kolmoissarjaa juuri viime treenissä, joten siitä ei ollut huolta. Toisin kuin monilla muilla tuntui olevan ;)

95 cm oli arvostelulla AM5 eli puhtaat tai pienimmän virhepistemäärän saaneet pääsevät erilliseen, korotettuun uusintaan. Rata lähti ihan hyvin, vaikka ei Riksu nytkään mikään reipas ollut. Kakkoselle tuli vähän lähelle, mutta puhtaasti yli. Kolmosen ja nelosen välissä (20 m) olisi voinut taas tehdä vaikka jonkun ratkaisun askelmäärästä, nyt matkustelulla tultiin kuudella ja puomi mukaan. Seuraavana olikin sitten kolmoissarja, jonne tultiin ihan hyvin sisään. Riksu vaan ei nostellut koipiaan ja nappasi kaksi puomia... Sitten taas skarpattiin pari seuraavaa estettä.  Loppuradasta vauhti taas hiipui. Tuloksissa oli meille laitettu 20vp, mutta en muista miltä esteiltä ne loput tuli. Ei siis mitään toivoa uusinnasta.







Tumpin eka luokka 105 cm oli arvostelulla vaikeutuva ratsastus. Samalla tavalla kerättiin pisteitä ylitetyistä esteitä kuin Metsämäen kisoissa. Tällä kertaa radalla ei ollut jokeria, mikä vähän harmitti, sillä muuten rata oli varsin yksinkertainen. Samainen 20 metrin väli, joka Riksun kanssa jäi vähän lyhyeksi kuudella laukalla, oli Tumpilla lyhyt 5. Radan kävelyssä jo suunnittelin että täytyy ottaa ajoissa kiinni. Radalla tulin linjalle sisään ja otinkin kiinni mutta väli jäi silti lyhyeksi ja puomi tuli mukaan (4. este). Muuten meni ihan hyvin :) Radalta siis 32 pistettä (maksimi 36). Oltiin sijalla 6, kun 4 sijoittui.




115 cm arvostelu oli taas 367.1. Radalla esteet näytti ihan kivan kokoisilta, paitsi yksi okseri joka näytti karmean isolta. Meitä oli luokassa vain 5 ja starttasin viimeisenä. Ykköselle lennätin kaukaa ja siitä lähti rata käyntiin mukavasti. Kakkos-kolmos-linjalla aloin himmailemaan itse liikaa, jolloin tuli ylimääräinen askel ja puomi mukaan. Jotenkin siinä samassa kivi vierähti sydämmeltä "ei tarvii jatkaa uusintaan sille isolle okserille". Neloselle kurvattiin diagonaalimaisesti ison okserin vierestä ja Tumppi oli jo sille menossa. Vähän tuli rytmimuutosta ja sen seurauksena vähän kiemurainen tie vesipystylle. Seuraava okseri meni ihan hyvin vaikka tultiin ristilaukassa. Kahden laukan sarjaväli oltiin Emmin kanssa radankävelyssä huomattu varsin lyhyeksi, joten otin kiinni ennen sarjaa. En kuitenkaan nähnyt minkäänlaista paikkaa, joten jäin vain odottamaan. Aivan pohjasta lähti a-osan yli, kolme lyhyttä ja hidasta laukkaa ja b-osana ollut okseri tyylikkäästi yli myös. Ei mennyt sarjaväli Emmilläkään ihan suunnitelman mukaan, vähän sujuvammassa laukassa yhdellä meni :D Sarjan jälkeen keräilin ohjia ja itseäni. Seuraava este tuli vähän yllättäen, valuttiin kaarteessa ulkoreunaan ja napattiin taas puomi. 8vp siis tältä radalta.

En päässyt kisakentältä edes poistumaan, kun pyydettiin jäämään siihen. Ajattelin et mitäköhän nyt tein väärin, mut kyse olikin palkintojenjaosta :D Lähtijöitä oli tosiaan vain 5, joten 2 sijoittui. Emmi oli ainut kuka pääsi edes uusintaan. Minä ja kaksi muuta otettiin 8vp perusradalta, ja oltiin Tumpin kanssa näistä nopeimpia. Eli toiseksi tultiin! :) Pitkästä aikaa päästiin oikein kunniakierrokselle karauttamaan :D

Palkinnoksi saatiin kivannäköinen villaloimi ja pari punaista pyyhettä. Mun eka palkintoloimi! Oli vielä Tumpin kokoakin.





Tein hyvän loppuverkan maneesissa. Verkan jälkeen Tumppi koppiin ja kotia kohti. Eikun...

Auto ei starttaa!! Ei pihaustakaan -.- Istuskeltiin luokkien välissä autossa sateensuojassa katsomassa muiden suorituksia ja välillä laitettiin virrat päälle, jotta saatiin pyyhkijät toimimaan. Taisi tulla pari kertaa liikaa, sillä akku tyhjeni. Onneksi saatiin paikan päältä apua ja akkua ladattua. Pikku kisareissulla vierähtikin yhtäkkiä 7 tuntia! Loppuilta menikin huoltaessa hevosia ja varusteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti