maanantai 2. syyskuuta 2013

Artukaisten kisat

Eilen sunnuntai Riksu oli Artukaisissa hyppäämässä seuraluokan 80 cm ja alueluokan 90 cm. Kisat alkoi jo ysiltä ja oltiin taas vähän myöhässä paikan päällä. Taisi muutama muukin olla, sillä varttia vaille oli vasta pari traikkua pihalla eikä ketään näkynyt verkassa. Mielessä kävi, että tultiin vääränä päivänä kisaamaan... Mutta kyllä sitten jostain sitä väkeä heräili ja kisat sujui aikataulussa.




Ekan luokan verkka jäi vähän lyhyeksi, mutta ehdin kyllä ottaa muutamia hyppyjä. Riksu olisi saanut vähän nopeampi reagoimaan ja nostaa paremmin jalkojaan.

Rata oli arvostelulla A.1.0. eli saman pistemäärän saaneet ovat samanarvoisia, siis nollan ratsastaneet ovat ykkösiä jne. Meidän suoritus alkoi vähän löysästi. Ykkönen oli kivan pikkuinen, ja se ylittyi helposti. Kakkoselle kaartaessa Riksu jäi hitaalle, minkä seurauksena paikka tuli lähelle ja napattiin puomi. Siitä eteenpäin sain ratsastettua vähän aktiivisempaa laukkaa enkä jäänyt vaan matkustelemaan. Loput hypyt sujuivat hyvin :) Tyhmä puomi vaan vei meiltä ruusukkeen...





90 cm oli vasta 22. lähtijä, joten oli hyvin aikaa kävellä rata ja katsella muiden suorituksia ennen kuin menin verryttelemään. 90 cm oli arvostelulla 367.1, joka tarkoittaa suoraa uusintaa heti perusradan perään, jos perusrata menee nollilla.

Verkassa oikeassa kierroksessa Riksu ei taaskaan kääntynyt ihan rehellisesti vaan valui lapa edellä ulos. Okserilta otettiin kerran puomi.




Rata meni mielestäni paremmin kuin 80 cm. Riksu oli alusta asti tarkempi ja enemmän itse menossa. Huomasin taas nostavani käsiä (esteellä 4), jos paikka on vähän kauempana, ikään kuin se hevosta jotenkin nostaisi. Vitosen jälkeen laukka vähän kuoli, eikä Riksu oikein reagoinut jalkaan. Polkaisin vähän kovemmin vauhtia, mutta sitten ajauduttiinkin hippasen liian lähelle trippeliä, jolta tuli takapuomi mukaan. Vähän turhan kiireellä tultiin seuraavaksi sarjalle, mutta kolinasta huolimatta puomit pysyivät ylhäällä. Ei päästy uusintaan, mutta saatiin kvaali tuttariin, jes!

2 kommenttia: