tiistai 29. lokakuuta 2013

Tiistaitreenit

Mulla ei ollut tänään koulua, kuten ei tässä syksyllä tiistaisin ollenkaan. Talliin raahauduin aamulla ennen kymmentä ja aamupuhteeksi siivosin muutaman karsinan. Tarkoituksena oli tänään liikuttaa kaikki hepat: ratsastaen Rölli ja Tumppi, ajaen Riiviö ja illalla pitää Riksun kanssa tuntia.

Päivän liikutukset aloitin Röllin kanssa. Laitoin sille nyt ekaa kertaa buutsit etusiin, kun se viimeksi onnistui tallamaan toisen etukengän irti ratsastuksessa. Buutsien laitossa Rölli vähän nosteli ensin jalkoja, mutta muuten ei välittänyt niistä lainkaan. Taluttaessa alkukäyntejä Rölli tuntui varsin pirteältä. Tarkoitus oli nousta selkään kuitenkin heti taluttelun jälkeen ja ilman apua, olinhan jo aikaisemmin syksyllä päässyt kyytiin niin aidan vierellä kuin avaralla pihallakin ilman kiinnipitäjää. Viime viikolla tapahtunut häslinki (iskä tuli maneesiin just kun olin nousemassa kyytiin, Rölli pelästyi ja meikä kieri hiekassa) oli kuitenkin edelleen muistissa ja Rölli tuntui vähän epävarmalta. Olin jo melkein selässä, kun Rölli päätti lähteä. Se ampaisi kentän portista ulos (sen olisi voinut sulkeakin, hups) ja tiukan kurvin jälkeen olin taas maassa -.- Rölli kirmasi muiden hevosten luo, josta hain sen takaisin kentälle. Nyt se oli jo niin ylikierroksilla, että katsoin paremmaksi juoksuttaa siltä ylimääräiset energiat pois.

Ympyrällä se ottikin itekseen muutaman kierroksen laukkaa, ennen kuin malttoi ravata rauhassa. Molempiin suuntiin juoksuttamisen jälkeen otettiin uusi yritys päästä selkään. Tällä kertaa äiti oli myös auttamassa. Äiti piti kiinni kun varovasti kiipesin kyytiin. Nyt Rölli seisoi tosi nätisti paikallaan eikä ollut menossa minnekään. Ei se kyllä väsyneeltäkään tuntunut, kun meinasi heti ottaa raviin kun päästiin liikkeelle. Se on kyllä ratsastaessa ja juoksuttaessa tosi kuuliainen ääniavuille ja pienikin prr saa sen jo hidastamaan :) Otin ravia uralla ja ympyrällä sekä pari pitkää sivua laukassa molempiin suuntiin. Loppukäynneissä oli oikein rento meininki vaikka joku lentävä roska hieman järkytti Röllin maailmaa parin askeleen ajan.




Röllin jälkeen kävin vähän syömässä välipalaa sekä tyhjentämässä housuihin kertyneet hiekat pois :D Tauon jälkeen lenkitin Riiviön radalla, tehtiin viiden kierroksen rauhallinen hölkkäreeni. Riiviööle tuli hiki, kun sillä on oikea mammuttiturkki!

Elokuun ravitreenistä

Riiviön jälkeen hyppäsin taas kärryille, kun oli Rallin vuoro treenata. Iskä ajoi samaan aikaan Rallin tarhakaverin Royaltyn eli Rollin. Nämä yksivuotiaat pojat tekivät vissiin 6 kierroksen ajelun. Ekat kolme kierrosta ajelin Rallin kanssa edellä jolkotteluvauhtia ja Rolli puhisi korvan juuressa, kun ei päässyt menemään kovaa. Lopussa vaihdettiin toisin päin ja mentiin pari kierrosta reippaammin.

Syyskuu

Viideltä pidin tunnin oppilaalle Riksun kanssa. Alkuun tehtiin perusjuttuja: taivutteluja ja siirtymisiä. Itse tehtävänä oli laukanvaihdot kahdeksikolla ylittäen keskellä aina kavaletin. Riksu oli ihan jeejee, tää on mulle tuttua ja oli ihan menossa. Loppua kohtia se malttoi kuunnella myös kuskia ja tuli hyviä pomppuja ja vaihtoja :) Myös tuuhean talviturkin kasvattanut Riksu hikistyi treenissä. Kohtapuolin täytyy klipata nämä pörröiset kaverit!

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vuorossa oli Tumppi Tumpelo. Se tuntui tänään aika huonolta ratsastaa, ei antanut oikein pitää tasaista tuntumaa ja laiskotteli takapäällä. Ravista käyntiin siirtymissä tuli aika vahvaksi edestä, mutta löysäksi liikkeissä. Ainoat, mitkä onnistui hyvin oli laukannostot :) Molemmat laukat nousi tosi pienin avuin.


2 kommenttia: