maanantai 18. marraskuuta 2013

Karvattomat mammutit


Tänään mammuttikarvan kasvattaneet Riiviö ja Riksu joutuivat luopumaan turkistaan, kun Heli tuli klippaamaan. Ensin käsittelyyn pääsi Riksu. Riksu sai pitää jalkakarvansa ja satulan alle jätettiin myös karvainen kohta. Riiviön jalkakarvatkin oli niin muhkeat, että klipattiin pois. Kumpikaan ei saanut pepulleen mitään kuviota, koska ne on vähän lapsellisia ;) (Tosin ensin suunnittelin Riksulle kruunua ja Riiviölle pääkalloa xD)

Riksulle tämä oli kolmas klippauskerta ja Riiviölle taisi olla toinen. Molemmat klipattiin ilman rauhoitusta, ei edes laitettu pumpulia korviin. Riksu seisoi kuin tatti paikallaan, vain pieni pään heilutus, kun ajeltiin korvien takaa. Riksun partakarvoja leuan alta vähän siistittiin samalla kertaa, kun olivat päässeet pitkiksi.

Riiviö oli muuten kiltisti, mutta huomattiin sen jännittävän lihaksia klipperin liikkuessa. Jalkojen klippauksesta Riiviö ei ihan hirveästi ilahtunut vaan nosteli niitä väärään aikaan. Otettiin huulipuristin avuksi, jolloin Riiviön keskittyminen oli nenussa eikä jaloissa. Se vaikutti yllättävän paljon ja Heli sai kaikki sääret sheivattua ;)

Molemmilla hepoilla oli tosi paksu karva, mutta Riiviöllä selkeästi tiheämpi. Riiviöltä lähti yhdeltä puolelta samanlainen kasa karvoja kuin Riksulta koko kropasta :D

Nyt kelpaa taas treenata ja hevosillekin kevyempää liikkua kun ei ole heti alkuverkan jälkeen ihan märkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti