keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Saikkupojat ja muut tumpelot

Tumpin molemmat lääkekuurit ovat nyt loppu. Metacamia annoin ruiskulla suoraan suuhun ja antibiootit sekoitin tilkkaan vettä ja tarjoilin myslin kastikkeena. Parina päivänä muutama myslin muru oli jäänyt syömättä, mutta tarjoilemani greenline-puuro sai nekin mahaan asti.  Nyt kun lääkekuurit on tosiaan ohi, niin poistan Tumpin ruokinnasta myslit. Tumpille on vähän kertynyt pöllöilyenergiaa, mikä näkyy kaiken tavallisen ihmettelemisenä. Tumppi mm. pelkäsi meidän pikkukoiraa Ninniä, joka eilen oli maneesissa juoksentelemassa käyntilenkkeilyn ajan. Tumppi saa siis pärjätä saikkunsa pelkällä heinällä ja porkkanalla. Eikä sitä heinääkään ihan hirveästi enempää kannata antaa, nytkin maha jo ruvennut kasvamaan...

Tässä jo sulassa sovussa

Viime viikolla Tumppi oli hankkinut mulle lisähommia raaputtamalla oikeaan takajalkaansa uuden haavan. Ihmettelin sitä oikein äitillekin, että miten Tumppi on onnistunut ulkopuolelle jalkaansa saamaan haavan. Äiti sitten kertoikin nähneensä Tumpin parkkeerattuna kahden juomakepon väliin. Voi mikä tumpelo... Tumpin tarha on ennen ollut kaksi pienempää tarhaa, keppojen välissä ollut siis aita. Haava oli onneksi vain pikkuinen pintaraapaisu, ja parantui nopeasti ilman kummempaa hoitoa.




Ralli oli eilen klinikalla ontumisensa takia. Se oli käyttäytynyt oikein mallikkaasti ja saanut kehuja eläinlääkäriltä :) Oikean etujalan kavioluussa todettiin ulkohaaran murtuma. Ralli sai neljä viikkoa täyttä lepoa. Se saa pysyä karsinassa ja luukku kiinni, ettei pomppaa taas sieltä muiden luokse.


Ei taida muillakaan hepoilla olla ihan kaikki kunnossa:


Riksu
Rölli harjoittelee balettia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti