perjantai 6. joulukuuta 2013

Kausi 2013

Viime vuonna kirjoittelin tälle vuodelle tavoitteita Tumpille. Vaativaan nousu tapahtui jo Niinisalon heinäkuun kisoissa, eikä loppukaudesta, kuten olin tavoitteisiin kirjanut. Hyvin menneen luokkanoston innoittamana osallistuttiin nuorten SM-kisoihin, mutta niissä sitten mokailtiinkin joka osakokeessa... Kenttäratsastuksen joukkue-SM kisat menikin yllättävän hyvin, joukkueemme nappasi hopeaa Uusikaarlepyyssä! Missään kisassa ei päästy koulun prosenttitavoitteihin, aina jäätiin alle 60%. Tumpin talven treenikausi alkoi sairaslomalla, toivottavasti jossain vaiheessa ensi kaudella päästään kisamaan kuitenkin.


Riksulle ja Riiviölle en ollut vielä viime vuonna asettanut mitään tavoitteita, sillä Riksu oli Juulian käytössä ja Riiviö ravitreenissä. Riksu tuli mun käyttöön kesäkuun puolessa välissä. Riiviö taisi tulla kotiin heti tammikuussa, jolloin se alkoi pikkuhiljaa opettelemaan ratsun hommia.

Riksun kanssa treenattiin paljon kuntoa ja rennosti oikeinpäin kulkemista kipittämisen sijaan. Esteillä kisattiin pääasiassa 80 ja 90 cm. Parin harrasteluokan jälkeen nostin tasoa Niinisalon syyskuun kisoissa tuttariin. Maastossa Riksun keskittyminen oli muualla kuin olennaisessa ja rasitteeksi saatiin kielto. Kouluratsastus sujui aika tasaisesti, yhtä koulukisarataa lukuunottamatta saatiin aina yli 60%.


Riiviö kehittyi varsin nopeasti ja ekat hypyt se otti ratsastajan kanssa jo toukukuussa. Kisasin sillä ihan kokeilun vuoksi kotikisoissa helppo C, josta saatiin yllättävän kisat prossat, 59 ja rapiat päälle. Estekisoissa Riiviö kävi pomppimassa muutaman kerran niin mun kuin Juulian kanssa, luokkina 60 ja 70 cm. Kotona hypättiin myös pari kertaa maastoesteitä, jotka sujuivat oikein mallikkaasti.



Tässä vielä kaikki vuoden kisat aikajärjestyksessä:


Kauden päätteeksi olin kenttäratsastuksessa Suomen nuorten KV ja kansallisen tason rankingissa sijalla 3 ja Lounais-Suomen aluerankingissa nuorten listalla toisena.

Seuralaisilla meni myös hyvin kausi
  • Kenttäratsastuksen nuorten EM-kultaa: Elmo Jankari & Duchess Désirée
  • PM joukkuekultaa kenttäratsastuksessa (junnut ja nuoret), joukkueessa kaksi TS Ratulaista: Elmo Jankari ja Aino Lavonen
  • Kenttäratsastuksessa SM joukkuehopeaa, joukkueessa minä, Kiia Isotalo, Neea Karvinen, Sari Haijanen
  • Lounais-Suomen kenttäratsastuksen aluemestaruus sekä hevosissa (Emmi Laasa & El Samuel) että poneissa (Janita Eronen & Sedna)
  • Lounais-Suomen aluejoukkuemestaruus esteratsastuksessa, joukkueessa Janita Eronen, Salla Sipilä, Neea Karvinen ja Miinaliisa Kaira
  • Lounais-Suomen ponien aluemestaruus esteratsastuksessa: Jasmin Nylund & Park Benjamin
  • Lounais-Suomen seurajoukkuecupin voitto
  • lukuisia voittoja ja sijoituksia niin kenttä- este- kuin kouluratsastuksessakin!
Aluemestaruuksien tulokset (SRL Lounais-Suomi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti