torstai 30. tammikuuta 2014

Estetunnilla pitkästä aikaa

Tänään päästiin pitkästä aikaa estetunnille. Viimeksi ollaan estetunnilla oltu joskus joulukuun puolessa välissä!

Tunti aloitettiin ympyrällä viiden puomin yli ravissa. Kun tämä sujui rennosti, otettiin sama ympyrä laukassa ja lisäksi pikku ympyrällä kavaletin yli. Toiseen suuntaan mentäessä kolmen puomin päät oli nostettu sisäreunasta kannakkeille, jolloin hevoset joutuivat jo vähän pomppaamaan irti maasta.

Puomit nostettiin kolmeksi ristikoksi. Ristikoiden välillä pidettiin edelleen maapuomi kontrollin takia. Ristikkoympyrällä pyörimisen lisäksi tehtiin erilaisia radanpätkiä ja reittejä. Meillä oli okserin alla vesimatto ja yhden pystyn alla pari olkipaalia "pelottelemassa", mutta ei Riksu ainakaan niitä katsonut yhtään.

Alkuun en nähnyt oikeen hyvää paikkaa vesimatto-okserille, mutta Riksu meni kiltisti yli. Samaten olkipystylle ajoin ekalla kerralla pohjaan. Riksu ei ollut ihan suora, vaan punki vasen lapa edellä eikä kuunnellut vasenta pohjetta. Sitten itse jäin välillä vaan vetämään oikeasta ohjasta, mikä yllättäen ei auttanut mitenkään, päinvastoin teki hevosta entistä enemmän vimpulaksi. Tarkoituksella vähän normaalia lyhyemmät sarjavälit oli ensin vähän hankalia, mutta kun löydettiin vähän malttia menoon, niin onnistui kivasti.

Riksu sai mua välillä irtoamaan satulasta, kun nyppi. Myös se oma kropanhallinta voisi toki olla parempaa! Vaikka esteet ei olleet mitään erikoisen isoja (korkeimmillaan varmaan ysikymppiä) oli oma mukautuminen ja varsinkin asento esteen jälkeen aika hukassa. Tuntuu, että jään nojailemaan eteen kun pitäisi kroppa saada taas pystyyn ja vaikuttaa hevoseen muutenkin kuin matkustamalla...

Oli kuitenkin oikein kiva päästä pomppimaan valvovan silmän alle :) Hyviä tehtäviä ja tarpeellisia toistoja. Parin viikon päästä olis Annan treenit taas. Ens viikolla osallistutaan varmaan Maijan valmennukseen, nyt kun päästiin treenaamisen makuun ;)

Juulia kuvasi (sumeaa) videota tunnin tehtävistä:

5 kommenttia:

  1. Mäkin olin tuolla mutta vaan siinä aikaisemmassa ryhmässä, pullealla ruskealla pikku ponilla joka oli tavattoman laiska:D hienosti meette:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olin katsomassa tunteja, näin teidän menoa. Sulla on tosi söpö poni! :D

      Poista
    2. XD Kiitti mutta jääräpäinen kylläkin:D

      Poista
  2. Hyvältä näyttää :) kauniisti ratsastettu ja hevonenkin kivan energisen oloinen Laukkakin tainnut parantua aikamoisesti, vai luulenko vain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kyllä laukkaan on tullut lisää voimaa. Riippuu toki mihin vertaa, mutta tuntuu jo aktiivisemmalta :)

      Poista