sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kisakausi avattu!

Tänään avattiin kisakausi oman seuran estekisoissa kotitallilla. Röllillä hyppäsin mietiskelyjen jälkeen sittenkin ristikkoluokan sijaan 60 cm ja Riksulla menin taas kerran 90 cm. Oppilaani osallistui myös Riksulla 60 cm luokkaan.

Kisapäivä alkoi oppilaan radalla. Oppilas osallistui ekaa kertaa kisoihin ja ratsasti hienosti nollaradan :)

Viime kisoista viisastuneena kävelytin ja juoksutin Rölliä jokusen aikaa ennen kuin kiipesin selkään. Rölli olikin aika pörheällä tuulella, joten juoksutus tuli tarpeeseen. Verkassa se oli aika kivasti kuulolla ja hyppeli ihan hyvin. Rölli liikkui omalla moottorilla reippaasti, mutta ei kiikuttanut mua niinkuin viimeksi. 

Radalla se tuntui paikoitellen jopa jäävän pohkeen taakse. Kaksi puomia tuli mukaan pystyiltä. Vitoselle vauhti vähän hiipui kurvissa, eikä Rölli oikein reagoinut jalkaan, joten ravista löysä hyppy ja puomi mukaan. Vitos-kutos linjan välissä Rölli vähän mutkitteli eikä päässyt kunnolla vielä vauhtiin. Seiskalle tuli myös pohjaan, ja siitä toinen puomi. Muuten olin ihan tyytyväinen Rölliin. Se käyttäytyi hyvin verkassa eikä 60 cm tuntunut liian isolta. Vaan sitä perusratsastusta reeniin, se on vaan niin tärkeää.

Kuvaajat ei olleet ihan kartalla tehtävistään, joten materiaalina vain pari rakeista kuvaa.




Röllin jälkeen olin pari luokkaa radalla liputtamassa ja katsomassa ratoja. Erikoisuutena meillä oli näissä kisoissa oma luokka täti- ja setäratsastajille. Viisi tätsää siellä viiletti tukka putkella 60 cm radalla ;) Tätiluokassa jaettiin kaikille palkinnot, pinkistä loimesta aina hierontalahjakortteihin. Olisin voinut osallistua siihen Röllin kanssa, mutta en tuntenut itseäni vielä ihan niin tädiksi :D Juulia osallistui Riiviön kanssa siihen ja sijoittui kolmanneksi.

Kaikissa luokissa oli sama rata, joten ei tarvinnut opetella uutta rataa Riksun kanssa.


Starttasin Riksulla vasta 19. lähtövuorolla, joten oli hyvin aikaa lämmitellä. Käveltiin rata kerran ympäri ennen kuin mentiin kentälle. Riksu oli vähän epätasainen edestä, eikä muutenkaan tuntunut ihan parhaimmalta ratsastaa. Esteille se vähän lähti kiihdyttelemään eikä pysynyt ihan kontrollissa.

Melko sama meno jatkui radalla. Riksu oli vahva ja pääsi etupainoiseksi aika ajoin. Hypyt meni ihan hyvin ja päästiin puhtaasti maaliin :) Aikamoista sukeltelemista oli kuskilla, mutta heppa hoiti hommansa hienosti. Saatiin punavalkoinen ruusuke, jonka Riksu tosin ravisteli heti laittamisen jälkeen maahan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti