keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kertausharjoitus rataesteillä

Ennen kuin kisakausi polkaistaan kunnolla käyntiin, on ehkä syytä ottaa pienet kertausharjoitukset. Nimittäin estetunnilla olen ollut viimeksi maaliskuun 13. päivä, siis melkeimpä neljä viikkoa sitten. Ärsyttävästi työt haittaa harrastusta!

Maanantaina otin Riksun kanssa vähän puomityöskentelyä ilman jalustimia(!) ja tiistaina hypättiin sitten itsekseen esteitä.

Riksu tuntui alusta asti vähän nihkeältä ja reagoi varsin heikosti pohkeisiin. Tein paljon siirtymisiä niin askellajien välillä kuin niiden sisälläkin. Välillä tuli oikein teräviä ja hyviä pätkiä, mutta seuraavassa hetkessä avut meni jonnekin muualle kuin perille. Verkkailin kahdeksikkoa kavaletin yli, siinä kääntäminen ja suoristaminen onnistui varsin hyvin. Esteillä ongelma taas korostui, ulkopohje ei mene läpi ja jään roikkumaan sisäohjaan...

Vaikeaksi tehtäväksi osoittautui radan poikki -linjalle rakentamani vesimatto-okseri. Ei niinkään siksi, että se oli okseri tai vesimaton takia, vaan sen sijainnin takia. Kaarteessa oli jotenkin vaikeaa saada laukkaa kunnolla rullaamaan, joten ajauduttiin monesti liian lähelle ja kerättiin puomeja mukaan. Samaa ongelmaa esiintyi myös sarjalla pari ekaa kertaa, Riksu ei reagoinut lähestymisessä jalkaan kunnolla, joten tuli mielenkiintoisia rämpimisiä esteistä yli. Herättelyn jälkeen alkoi sujumaan jo vähän paremmin.

Kun hyppelin viimeisiä radanpätkiä, päässäni kaikui vaan "Laukkaa, laukkaa, LAUKKAA!". Mutta edelleen tiukemmissa käännöksissä laukan aktivoiminen jää vaisuksi, eteenpäinpyrkimys hiipuu ja puomi tulee mukaan. Kolmen laukan linjalle vaikeammassa kierroksessa (oikea kierros) tulin viimeisellä kerralla vähän hitaammin, mutta nyt asettaen ulos jo lyhyellä sivulla, jolloin en voinut jäädä vain sisäohjaan roikkumaan. Päästiin vihdoin linja puhtaasti, jes :) Vaikka kuskin mukautuminen hyppyihin ei ollutkaan ihan parhainta mahdollista.


Yleisesti ottaen treenissä ei tullut mitään uusia juttuja esiin, mutta näitä ongelmia pitäisi päästä korjaamaan. Haastavaksi arvelemani kaareva linja sarjalta okserille (ja toisin päin) meni yllättävän hyvin. Estekorkeus oli alussa 80-90 ja lopussa jotain metrin luokkaa.

Sunnuntaina avataan ulkokausi Raisiossa alue-estekisoissa, joissa hyppään Riksulla 90 cm sekä ekan 100 cm. Toivottavasti kelit pysyy hyvinä :) Ilmoittautumiset hoidin eilen, joten nyt olisi ehkä korkea aika tarkistaa, mahtuvatko kisavaatteet päälle! :D

Jos joku tietää missä myydään vihreitä kisapaitoja, saa vinkata ;) Muistan nähneeni Facebookissa jonkun mainoksen, jossa olisi niitä ollut. Kun en heti niitä ryhtynyt tutkimaan, niin nyt vaikea löytää...

2 kommenttia:

  1. Etsitkö siis lyhyt vai pitkähihaista paitaa? Ja "perus"vihreää (ei kovin vaaleaa tai tummaa)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpikin käy, ehkä ensisijaisesti lyhythihaista :) Kaikki vihreät kelpaa :D

      Poista