keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kahdet kisat viime viikonloppuna

Postausta muutaman päivän viiveellä...

Lauantaina käytiin Kotimäen talleilla Röllin ja Riiviön kanssa kisaamassa. Röllillä menin taas 60 cm luokan ja Juulia meni Riiviöllä 80 ja 90 cm.

Perjantaina kotona tipuin Rölliltä kun olin yksin nousemassa selkään. Olihan se tässä pari viikkoa seissytkin kiltisti paikallaan... Siitä kuitenkin tuli niin kova tärsky lonkkaan ja vielä kovempi kolahdus psyykkisesti, etten noussut perjantaina enää Röllin selkään vaan Juulia ratsasti sillä askellajit läpi.

Kun lauantaina kisapaikalla oli sitten aika nousta selkään, jännitys oli suurempi kuin mulla koskaan ennen. Meni usea minuutti, että sain tsempattua itseni laittamaan jalan jalustimeen ja nousemaan kyytiin. Iskä ja Juulia olivat pitämässä kiinni Röllistä, eikä se mihinkään yrittänytkään lähteä. Vähän jännittyneissä tunnelmissa lähdettiin verkkaamaan, mutta sitten pystyin itsekin rentoutumaan.



Rata oli yllättävän haastava ja pitkä näin kuumana kesäpäivänä seurakisoissa. Kaikissa luokissa taisi olla sarjakin. Arvostelu oli 367.1 eli suora uusinta puhtaan perusradan jälkeen. Hyppymäärät oli varmaan maksimissa, 60 cm luokassa perusradalla ja uusinnassa yhteensä 14 hyppyä. Ei ehkä muutenkaan helpoin rata nuorelle, mutta Rölli selvitti hienosti :)

Rölli tuntui radalla vähän löysältä, mutta en alkanut sitä sen enempää puskemaan. Ykkönen ylitettiin ravissa, muuten edettiin pääosin laukassa. Uusinnan eka tuli alas, kun Rölli pääsi sitä ennen vähän turhan pitkäksi. Mutta päästiin sentään uusintaan, hieno Rölli! :)




Kuvat Röllistä ottanut Lotta ja videon kuvasi Juulia. Uusinnan kaksi viimeistä estettä ei tullut videoon, kun kameralla oli taas ongelmia..



Sunnuntaina olikin Riksun vuoro lähteä kisoihin, kun suunnattiin Ypäjälle hyppäämään kansallinen suokkien luokka 100 cm, joka oli myös Seilinpoika Cupin toinen osakilpailu (Postaus ensimmäisestä osakilpailusta). Älyttömän kuuma päivä oli sunnuntainakin, onneks ei sentään tarvinnut kisatakki päällä ratsastaa.

Heti radan kävelyn jälkeen pääsin verkkailemaan. Riksu tuntui tosi huonolta vasemmalle ohjalle, enkä saanut sitä jumppailullakaan toimimaan kunnolla. Eikä oikein mikään muukaan lähtenyt toimimaan, sillä verkkahypytkään ei oikein sujuneet. Useimmiten tuli liian lähelle, kerran myös hervottoman kaukaa. Koska oli kuitenkin niin kuuma ja verkassa oli muutenkin kauhea ruuhka, en jäänyt tahkomaan hyppyjä.

Suunnitelmana oli radalla laukata reippaasti, jolloin paikatkin tulevat lähes itsestään. No, se jäi suunnitelman tasolle. En saanut oikein rytmistä kiinni, jolloin alan itse ratsastamaan enemmän taaksepäin kuin eteen, huoh. Ykkönen ja kakkonen meni ihan hyvin, kolmoselle oli ihan hyvä paikka, mutta ärsyttävästi puomi alas. Neloselle kaartaessa Riksu punki sisään ja ajauduttiin pohjaan, kuitenkin kiivettiin yli puhtaasti. Pienen hypyn jälkeen vaan ajelehtin seuraavalle, jolloin kaarre oli jotain hyvän kaarteen ja oikaisun väliltä, yllättäenkin askelmäärät ei toimineet ja puomi matkaan. Otettiin vielä seuraavakin alas, kun en nähnyt paikkaa ja jäin nyppimään. Seiskalle ei sillekkään ihan paikka ollut optimaali, mutta nyt sentään maltoin odottaa ja ylitettiin se puhtaasti. Kasi oli sarja, jota Riksu jostain syystä ihmetteli tai sitten se vaan puski niin paljon sisäapuja vastaan että valui vasemmalle. Puskin sen kuitenkin sarjasta yli ja jatkettiin vielä viidellä askeleella (jopa suunnitelman mukaan!) perusradan viimeiselle esteelle.

Tunarointiradan saldona siis kolme puomia eli 12 virhepistettä. Tämä kisa olis voinut meidän puolesta voinut olla Seilaajapoika cup, oltais oltu aika kärjessä varmaan. Note to self: Yritä edes ratsastaa!

Toivottavasti pystyn korjaamaan nämä virheet huomenna, kun meillä on seuraavat kisat. On muuten kotikisat eli TS Ratun järjestämät alue-estekisat kotitallilla. Riksu hyppää siellä 90 ja 100 cm.




Fotomedia oli kuvaamassa kisoissa, myös Riksun kanssa osuttiin kameran eteen. Yllättävän hyvät kuvat tuli, vaikka rata tuntui menneen niin huonosti. Kuvat löytyvät Fotomedian galleriasta.

6 kommenttia:

  1. Tuo teidän metrin rata oli minusta (sarjaa lukuunottamatta) tosi rennon ja tasapainoisen näköinen! Hevosesi laukka pyörii paljon paremmin kuin monella muulla suokilla :) tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
  2. Ihan kivan näköistä menoa kuitenkin, oot turhan itsekriittinen! Ja sulla on kiva kisapaita, ootte tyylikäs pari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh kyl kolme puomii on jo liikaa... Kisapaitaan on panostettu mut siihe se jäi :D

      Poista
  3. Tosi hyvin kykenet analysoimaan omaa rataa ja ratsastusta :) Aina ei vaan mene putkeen, mutta yleensä se kyllä on niin, että itsestä tuntuu, että rata meni huonommin kuin miltä se oikeasti näyttää. Tsemppiä kaudelle!

    VastaaPoista