perjantai 5. syyskuuta 2014

Ritarilla Kuninkaallisiin

Nyt viikonloppuna Ypäjällä järjestetään Suomenratsujen Kuninkaalliset. Kisat alkoivat jo eilen torstaina ja jatkuvat sunnuntaille asti. Kuninkaallisissa kisataan pääasiassa koulua ja esteitä, mutta on mukana myös valjakkoluokkakin. Koko ohjelma löytyy Hevosopiston sivuilta.

Riksu osallistuu 6-vuotiaiden suokkien kasvattajakilpailuun molempiin lajeihin eli esteille ja kouluun. Itse hyppään Riksun kanssa esteet ja Maija hoitaa koulupuolen. Kasvattajakisan osakilpailut ratsastetaan lauantaina ja sunnuntaina. Koulupuolella ohjelmassa on lauantaina helppo B -tasoinen Kenttäkilpailuohjelma poneille 1993 ja sunnuntaina kisataan helppo A -tasoinen Kenttäkilpailuohjelma nro 6. Estepuolella hypätään Derbykentällä lauantaina 90 cm ja sunnuntaina 95 cm. Koulu ja esteet ovat erilliset luokat, mutta molemmissa kahden osakilpailun yhteistulos ratkaisee sijoituksen.

Riksun ikäluokka on Kuningas Ässän ensimmäiset jälkeläiset. 2008 syntyneitä jälkeläisiä on 36. Yhteensä Kuningas Ässällä on jälkeläisiä 83 Hippoksen mukaan. Koulupuolella Kuningas Ässän jälkeläisiä  on yhteensä 10, Riksu mukaan lukien. Estepuolella hyppäämässä kuningasässäläisistä vain Riksu ja Pörnä-Prinssi. Hauska nähdä muita samasta isäorista olevia :)


Näihin kisoihin ollaankin valmistauduttu vähän enemmän tosissaan! Maija on ratsastanut Riksua kaksi kertaa viikossa, joten Riksu on hyvässä kouluvireessä. Me otettiin Riksun kanssa pomppuja keskiviikkona niin kentällä kuin "derbykentälläkin". Derbykenttänä toimi tyhjä laidun, josta iskä leikkasi ruohon matalaksi. Siellä hypeltiin tosin vain yhtä kavalettia, mutta hyvin meni ainakin se :D

Tänään Riksu pääsi vielä vaahtokylpyyn. Pesin harjan ja hännän kutinaa hillitsevällä shamppoolla. Rasvan ja turvekuorrutuksen sekainen möhnä ei oo niin kovin tyylikästä kouluradalla ;)


Huomenna ja sunnuntaina häikäistään kaikki! Vähän jo jänskättää, mutta parhaamme tehdään :) Onko Ypäjälle tulossa kannustusjoukkoja? :)

Riksun ensimmäinen startti on koulustartti kello 12.40 ryhmässä toisena eli noin varttia vaille yksi. Esteet alkavat huomenna klo 16.45

Tulokset tulevat oletettavasti Equipe Onlineen.

2 kommenttia: