sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kuis kulkee?

Rölli oli viime keskiviikkona Maijan puomi- ja kavalettitunnilla. Eikä se tälläkään kertaa vilistänyt! Tehtiin alkuun ravipuomeja volteilla ja paljon käyntisiirtymiä matkan varrella. Muut meni ilman jalustimia, mutta anoin vielä armoa Maijalta. Sain armoa, mutta myös kotiläksyksi ilman jalustimia menoa. Ravipuomien jälkeen tehtiin kaarevalla linjalla kavaletteja laukassa. Maijakin ihmetteli, kun Rölli pysyi kontrollissa eikä se edes keilannut kavaletteja! Vasen kierros oli vaikeampi, sillä Rölli valui ulospäin eikä kääntynyt niin hyvin kuin oikeaan kierrokseen. Päästiin kuitenkin väli etenemään normaalilla kolmella laukalla. Loppuun tehtiin pientä kontrollirataa, jossa oli täyskaartoja ja vastakaartoja kavalettien yli, jolloin piti vaihtaa laukkaa. Rölli vaihtoi hyvin :) Lopussa alkoi vähän väsy painaa, ja pää alkoi roikkumaan, mutta ihan mukavasti päästiin suorittamaan kaikki tehtävät. Mutta tulipahan huomattua, ettei Röllin rauhallisuus viimeksi Annan estetunnilla ollut vain sattumaa, vaan jotain ehkä se on oppinutkin ;)


Riksu on Niinisalon kenttäkisojen jälkeen ottanut kevyemmin. Ollaan ratsasteltu kevyesti askellajit läpi, joten Riksu on saanut mennä vähän löysemmin. Ja sen kyllä huomaa... Se on ollut aikamoinen mato, kun on saanut luistaa työnteosta. Ulkona Riksulla on vähän väliä keskittymisongelmia, milloin mikäkin kivi tai rikkaruoho osoittautuu kovin jännäksi, huoh. Maneesissa on sentään toiminut vähän yhteistyökykyisemmin. Niinisalon kisojen jälkeen Riksu pääsi oppilaan kanssa hyppelemään vielä pieniä maastareita, ennen kuin ne kerättiin kokoon. Oli reipasta menoa! :)

Tänään molemmat suokkipojat tekivät samanlaisen treenin pihalla. Alkuun verryttelyä kentällä, minkä jälkeen radalla pari kierrosta laukkaa molempiin suuntiin. Ei tehty mitään täyttä laukkaa vetoja, vaan vähän vaihtelua kentällä pyörimiseen. Molemmat tuntuivat olevan ihan mielissään kun saivat vaihtelua ohjelmaansa. Riksu on kasvattanut jo aikamoisen talviturkin, ja sille tulikin kova hiki. Rölli sen sijaan hikoili vain vähäsen. Katsotaan koska ehtis laittaa klipperin laulamaan!



Tumpin kuulumisia en olekaan taas hetkeen kertonut, sillä ne ovat varsin masentavia. Loppukesästä meno tuntui välillä oikeinkin hyvältä ja tahdikkaalta, mutta ei enää... Pari viikkoa sitten Tumppi riehui jotain laitumella ja onnistuikin telomaan itselleen taas haavan etujalkaan. Etujalka ei tosin kärsinyt mitenkään, mutta juoksutuksessa oikea takanen oli selkeästi epäpuhdas, varsinkin oikeaan kierrokseen. Kävelytin Tumppia siitä seuraavan viikon ja nyt olen mennyt taas ratsain. Se on kyllä semmonen hevonen, että ei siitä ota selvää. Yhtenä oltiin maneesissa iltaratsastuksella samaan aikaan kun naapuri oli hyppäämässä esteitä. Tumppi tuntui vähän epämääräiseltä, mutta oli oikein innostuneen oloinen ja odotteli taas ohjausta esteille. En oikein tiedä mitä sen kanssa pitäisi tehdä...

Postaus kuvitettu vanhoilla kuvilla. Ei ollut viime vuonnakaan pahemmin talvikelejä vielä marraskuussa, Röllin kavalettikuva otettu silloin. Röllin laukkakuva huhtikuulta ja Riksun laukka kuva otettu aika tarkalleen vuosi sitten.

2 kommenttia:

  1. Eipä olis ihan heti tuota ekaa kuvaa uskonut marraskuussa otetuksi! :-D

    VastaaPoista