perjantai 3. lokakuuta 2014

Kun Rölli ei vilistänytkään

Eilen torstaina meillä oli Annan estetunti, osallistuin taas Röllillä. En olekaan kahdesta viime valmennuksesta ehtinyt kirjoittaa, eikä mitään materiaaliakaan niiltä valmennuksilta ole ollut. Eikä ole nytkään :(

Kahdella edellisellä kerralla Rölli on ollut puomi- ja kavalettitehtävissä vielä paremmin kontrollissa, mutta estetehtävissä ampunut esteille pää ylhäällä tai vilistänyt piittaamatta pidätteistä pää alhaalla roikkuen. Kaksi viikkoa sitten viime tunnilla oli jotenkin tosi toivoton olo, kun en saanut juurikaan vaikutettua Röllin menoon, ja se keräili puomia puomin perään. Silloin oli Annan kanssa juttua, että täytyisi varmaan miettiä toisia kuolaimia, kun babypelhamit ei riittäneet mihinkään. Oon tässä ollut kuitenkin niin kiireinen, etten oo ehtinyt kunnolla perehtymään vaihtoehtoihin, saatika kerennyt kaupassa niitä ostamassa.

Tämänkertaisella tunnilla Rölli yllätti positiivisesti! Se toimi alkutunnin askellajin sisäisissä siirtymissä oikein kivasti, samaten laukassa s-kiemura kolmen kavaletin yli meni hyvin. Onnistuttiin vaihtamaan laukatkin oikeissa kohdissa, jolloin rytmi säilyi tasaisena koko tehtävän.

Estetunnilla kesäkuus

Rölliä oli kyllä jotenkin tosi outo ratsastaa tunnilla. Se oli tavallaan vähän flegmaattinen ja rauhallinen, jolloin sai itse oikein ratsastaa, eikä vain koko ajan jarrutella. Välillä olikin vaikeaa vain malttaa itse odotella paikkaa, kun mielessä oli kuitenkin edelliskertojen säntäilyt. Mutta tällä kertaa sai olla kyllä tyytyväinen Rölliin, päästiin jopa yksi rata jumppasarjoineen ja linjatehtävänineen puhtaasti 70-80 cm korkuudella.

Syitä rauhallisuuteen voi olla monia, tiedä sitten mikä vaikuttaa ja mikä ei. Keskiviikkona tehtiin noin tunnin treeni puomeilla hakien vaan malttia ja rentoutta. Hypättiin nyt myös syksyn ekaa kertaa esteitä maneesissa, jossa tilaa vilistellä ei ole ihan niin paljon kuin isolla kentällä. Lisäksi Anna sanoi, että Röllikin on saattanut jotain pohdiskella ja tajuta tästä estehyppelystä. Yhtenä vaihtoehtona näin isolle muutokselle voi toki olla kasvu tai jopa kipu. Seuraillaan tilannetta, mutta toivottavaa tietysti olisi jos kontrolli pelittäisi myös jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti