torstai 15. tammikuuta 2015

Kavalettitreeniä

Neljä kavalettia ja kaksi puomia. Yksinkertaista, mutta ei välttämättä niin helppoa.

Iltapäivällä Rölli pääsi hyppelemään vähän kavaletteja. Viime hyppelyistä olikin jo aikaa kolme viikkoa. Vaikka ollaankin kouluratsastuksen parissa ahkerasti harjoiteltu, oli meno kavaleteilla varsinkin alkuun aika holtitonta.

Aloitin käynnissä ja ravissa ylittämällä punaiset maapuomit soikioiden muodostamalla kahdeksikolla. Tähän puuhaan riitti vielä malttia. Muutamien laukannostojen jälkeen hypättiin pari kertaa kavalettia yksittäin, minkä jälkeen kuvaaja/ratahenkilökunta saapui maneesiin.


Tehtävät aloitettiin ympyrällä kahden kavaletin yli. Normaalilla kaarella väliä oli 17 metriä eli Röllin kanssa vähän maltillisempi neljä laukka-askelta. Ampumisia huimille esteille ja kääntämisongelmia oli aika paljon. Toistoilla pikkuisen sentään skarpattiin, mutta kyllä rauhalliseen ja huolelliseen suorittamiseen on vielä pitkä matka. Kerran tultiin kolmella, kun kääntäminen ekalle kavaletille ei ihan mennyt ympyrän mukaan, vaan oikoreittiä. Kolme toimi siinä hyvin, mutta kontrollia sai etsiä uralla taas hetkisen kauemmin. Vasemmassa kierroksessa tultiin pari kertaa myös viidellä. Siinäkään tie ei ollut tasaista kaarretta nähnytkään ja jäin itse roikkumaan ohjaan, joten meno ei ollut kovinkaan rentoa.


Huilikäyntien jälkeen tultiin keskihalkaisijalla linjaa: puomi, 6 m, puomi, 6 m, kavaletti, 20 m ja kavaletti. Ekalla kerralla Rölli ampui jo ennen puomeja, eikä mulla ollut minkäänmoista päätäntävaltaa menoon. Ekan linjan jälkeen jarrutinkin päin ovea... Hiukan tolkkua saatiin toistoilla linjalle, mutta edelleen viimisessä välissä Rölli roikkui ja pääsi pitkäksi. 20 metrin väliin viisikin laukkaa tuntui välillä mahdottomalta. Ajauduin taas välillä etukenoon, vaikka yritin pysytellä pystymmässä enkä mennä Röllin vilistelyyn mukaan. Suunnitelmana oli tulla myös muita tehtäviä, mutta lopetettiin ihan siedettävään linjaan ennen kuin Rölli alkoi väsähtää liikaa.


Illalla Riksukin pääsi kavaleteille, tosin oppilaan kanssa. Samoja juttuja treenattiin, Riksulle ne oli onneksi sentään vähän helpompia ;) Ympyrällä onnistui helposti 4 ja 5 laukkaa kavalettien väliin. Linjalla 20 metriä mentiin kuudella, myös siniseltä kavaletilta kaarella keltaisella tai oranssille. Lopuksi Riksu teki pienen radan: puomit, sininen kavaletti, kaarella oranssi kavaletti, valkoinen kavaletti ja suoralla takaisinpäin sininen kavaletti ja puomit. Kavaletin jälkeen puomien välit jäi pari kertaa vähän ahtaaksi ja takajalat hyppäsi pupuloikkaa, mutta toistoilla saatiin rauhallisia ja samanmittaisia askelia kaikkiin väleihin.

6 kommenttia:

  1. Tehokasta, täytyy vähän kopioida sun ideaa ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä oli viime viikolla samantyylinen treeni. Tosin meillä oli kolme kavalettia innareina ja kolmannelta oli sarjaväli okserille. Okserin molemmin puolin oli pystyesteet ja niiltäkin sitten kaarrettiin kavaleteille.

    Toisin sanoen tuo teidän 20 metrin väli oli meillä sarjaväli. Muuten tultiin lähes samalla tavalla. Hiton vaikea tehtävä lyhyillä väleillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ehkä itsekin koittaa tuota tehtävää :) Mahdollisesti Riksun kanssa voisi onnistua vähän hallitummin kuin Röllillä.

      Poista
    2. Hevoset itse asiassa keskittyy siihen aika hyvin, kun on niin paljon mietittävää. Parhaiten melkein rauhoittuu ne tosi häslät.😊

      Poista