lauantai 21. helmikuuta 2015

Kaikki tolpat jumppasarjaan!

Eilen oltiin estetunnilla ja huomenna mennään vuoden ekoihin estekisoihin!

Hevoset joutui taas jumppailemaan kunnolla! Estekalusto oli aika äärirajoilla tässä valmennuksessa, sillä toisella pitkällä sivulla oli 8 esteen jumppalinja ja toisella pitkällä sivulla viiden esteen linja. Lisäksi maneesin keskellä oli okseri ja vesimattopysty.

Molemmilla tunneilla aloitettiin ravissa työskentely volteilla ja kiemuroilla esteiden ympärillä. Toisella pitkällä sivulla tehtiin puoleen väliin avoa ja toinen puolikas sulkua. Röllin kanssa haettiin selkeämpää taivutusta volteilla. Avo meni ihan ok, mutta sulku oli vaikeaa kun ulkopohje ei mennyt kunnolla läpi. Riksu taipui ihan hyvin avoon ja sulkuun, mutta reaktiot tuli hiukan viiveellä. Kotiläksynä jumppailla näitä molempien hevosten kanssa ja saada reaktiot vielä nopeammiksi!

Hypeltiin pari kertaa ympyrällä kolmea pikkuista innaria ennen kuin tultiin kokonaiset jumppasarjat. Molemmat hevoset teki jumppaa varsin kivasti, kunhan itse muistin pysyä pystyssä. Siihen auttoi Annan ohje katsoa linjalla kattopalkkeja. Riksun kanssa on selkeästi helpompi pitää oma asento, kun taas Röllin hyppytyyli on tavallaan jotenkin löysä, jolloin lähden nojailemaan enemmän eteen.

Rölli alkoi malttamaan linjoilla tosi hienosti, välillä sai ratsastaakin eteenpäin :) Jokunen puomi tipahteli tunnin aikana, mutta mitään mahdottomia keilauksia ei tullut.

Riksu hyppäsi myöskin ihan jees. Kerran se meni pitkän jumppasarjan okserista ohi oikealta. Oma ratsastus oli vähän löysää ja paikka olisi jäänyt vähäsen kauas. Seuraavilla kerroilla ratsastin huolellisemmin eikä ollut ongelmaa. Viimeisellä kierroksella okseri oli varmaan metrin luokkaa, ja sekin ylittyi ilman sen suurempia varmisteluja. Alkutunnista tuli jokunen lähestyminen pohjaan, kun Riksu vähän juoksenteli etupainoisena eikä kaikki pidätteet menneet ihan läpi. Lopputunnista meno parani kuitenkin mukavasti.

Röllin menosta on myös videota, mutta kuva on niin epätarkka ja sumuinen, etten laittanut upotusta tähän. Pari pätkää on kuitenkin Youtubessa.


Hyvillä mielin lähdetään huomiseen kisaan Artukaisiin. Molemmat ottaa pienet luokat näin alkukauteen. Rölli hyppää vain 70 cm ja Riksu menee 80 ja 90 cm. Puhtaita ja hallittuja ratoja lähdetään hakemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti