maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kouluvireessä!

Sunnuntailenkiltä ennätyspisteet!

Eilen käytiin Somerolla kisaamassa koulukisoissa Röllin kanssa. Riksukin pääsi kouluaitoihin oppilaan ratsastamana. Kisamatkalla Springcup koostui 8.3. kisatusta estekisasta ja tästä helppo C -tasoisesta koulukisasta.

Kisat alkoivat kymmeneltä ja Röllin lähtövuoro oli numerolla 9. Räntäsateesta huolimatta verryttely kentällä sujui aika kivasti. Tein isoja ympyröitä ja paljon siirtymisiä. Maneesissa valmistautuessa kävelin vain ja tein jokusen pysähdyksen. Radalla kiertelin ravissa kaikki nurkat, ei ollut mörköjä. Ennen suoritusta "avasin" ravia tykittämällä keskiravin diagonaalilla.



Radalla keskityin huolellisiin reitteihin ja siihen, että pidätteet meni aina rehellisesti läpi. Ekassa askeleen pidennyksessä ravissa Rölli meinas rikkoa laukalle, mutta sain sen onneksi pidettyä ravissa. Tahtirikon jälkeen ei päästy esittämään ihan sitä parhainta lisäystä ennen kuin oltiin jo taas aidan reunalla. Pitkän sivun lisäys keventämättä ja toinen diagonaali keventäen menikin sitten jo paremmin, vaikkakin pitkä rata olis meille huomattavasti parempi. Ei heti tarvis jarruttaa kun vauhtiin pääsee ;)

Laukat nousi hyvin ja meno oli sopivan rauhallista. Vähän Rölli meinasi diagonaalilla lähteä taas lisäykseen, joten jouduin pitämään laukan vähän lyhyempänä. Lopun voltti valui turhan isoksi. Ajattelin kuitenkin tehdä sen sitten rennosti isompana kuin väkisin runttaa oikean kokoisen.


Rata tuntui hyvältä ja tasaiselta. Silti tulos 74,25 % tuli aika yllätyksenä! Arvostelussa numeroita oli 6,5-8,5. Kommentteina tehtäviin mainittiin mm. tarkkaile vielä suoruutta, tahdikas, energinen, tasapainoinen, hyvin avuilla. Alakerrassa kommenttina: "Täsmällisesti & huolellisesti esitetty laadukas sh. PS. Ennen rataa tehty keskiravi valtavan hieno!"

Kovat prosentit nosti meidät ykköseksi oman suorituksen jälkeen. Ja johdossa pysyttiinkin koko luokan ajan! Jos parannus jatkuu tätä tahtia, niin ollaan aika voittamattomia ;) Ekoissa koulukisoissaanhan (1.2. Koskella) Rölli suoritti 64 % arvoisesti.

Oppilas ja Riksu ratsastivat kivan tasaisen radan yhdellä rikkeellä. Tuloksena noin 60%.



Useamman tunnin odottelun jälkeen päästiin hymyssä suin palkintojenjakoon, johon osallistuin ilman Rölliä. Luokkakohtaisen palkintojenjaon lisäksi palkittiin Springcupin voittaja tyylikkäällä kaulanauhalla, näyttävällä ruusukkeellla ja pokaalilla. Me olimme Röllin kanssa Springcupin kokonaistuloksissa sijalla 5, kun pudotuksen myötä ekasta osakilpailusta ei pisteitä herunut.

Tällainen cup-kilpailu oli hauskaa vaihtelua yksittäisille kisoille, ja luultavasti vähän "pakottikin" esteratsastajia myös treenaamaan sitä koulua. Jos ei muita, niin ainakin mua ;) Kiitos Sennille ideoinnista ja toteutuksesta!

6 kommenttia:

  1. Siis mä niin tiesin että te voitatte ihan leikiten! Oli kyllä niin pirun komee ratakin että huh :D Onnittelut siis sinne!

    VastaaPoista
  2. Ihanat noi Röllin takajalat tossa viimesessä ravilisäyksessä! :D Näyttää siltä että Rölli hakee kouluratsuksi kun näin reippaita prosentteja keräilee näin heti alkuun! Onnea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eikö :D No Rölli on jotenkin vissiin ymmärtänyt väärin hänen uhkailut, sillä hänestä tehdään kouluratsu jos ei hyppääminen onnistu. Ihan kun koulu olisikin palkinto eikä rangaistus kuten kuskin mielestä ;)

      Poista
  3. Paljon onnea sijoituksesta, teidän rata oli tosi hieno :)! Löytyyköhän teiltä kuvia muista sijottuneista palkintojenjaosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ei oo valitettavasti, pari kolme kuvaa musta ja muutama tollainen yhteiskuva.

      Poista