lauantai 21. maaliskuuta 2015

Puomeja, ei kvaalia

Käytiin keilaamassa vaikka piti käydä hyppäämässä!


Kaarinassa järjestettiin 1-tason estekisat, joihin osallistuin Röllin kanssa 70 ja 80 cm luokkiin. Tarkoitus oli kerätä kasikympistä kvaali, mutta kerättiinkin puomeja.

Seiskakympissä Rölli hyppäsi ihan kivasti ja välitkin oli suht kontrollissa, mikä aikaansai puhtaan perusradan. Jeejee! Toisessa vaiheessa käänsin silmukkatielle liian aikaisin esteen päällä, jolloin Rölli tiputti jalat alas hypyssä. Ei ihan saatu täyskaatoa, kun yksi puomi jäi vielä kannattimille! Otettiin toinen puomi heti perään seuraavalta esteeltä, koska reitti ja tahti vähän hukkui matkan varrella. Viimeinen este hypättiin ammattimaisesti ravissa :D


Seiskakympin jälkeen oli aika pitkä odottelu ennen kasikymppiä. Päätin kuitenkin jäädä selkään kävelemään. Rölli oli välillä vähän pörheänä ja huutelikin tarhoissa hengaileville hepoille. Kova tuuli ei ainakaan auttanut Rölliä rentoutumaan. Maneesiverkassa harjoittelin kääntymistä laukkavolteilla kevyellä sisäkädellä, kun 70 cm radalla jäin vaan roikkumaan ohjasta kurveissa. Hypyt onnistui molempien luokkien verryttelyssä yllättävänkin kivasti, ei otettu edes puomeja matkaan. Ympärillä vilistävät ponitkaan eivät saaneet Röllin maailmaa mullistumaan!

Kasikympin rata alkoi hyvin. Rölli oli energinen, mutta kuitenkin kuulolla. Kuitenkin jo heti radan toisella esteellä tuli pudotus. Reitti olisi voinut olla parempi, jolloin paikka ei olisi valunut niin lähelle. Kolmoselle nypin turhaan laukkaa pois ja taas pohjaan. Kuskin mokailusta huolimatta Rölli nosti jalkansa. Nelosen jälkeen vaihdoin laukkaa ravin kautta, mutta Rölli oli vähän jalan takana eikä laukka lähtenyt rullaamaan. Rölli tiputti takaisin raviin ja reittikin valui ulos, seurauksena puomi. Kiemurreltiin vielä ihme reittiä seuraavallekin esteelle, josta myös puomi takajaloilla alas. Vikalle esteelle näin ajoissa paikan vähän kaukaa, ehdin kuitenkin ratkaista eteen ja Rölli hyppäsi vikan varsin ilmavasti.

Varsinkin kaksi viimeistä pudotusta oli omia mokia, jotka olisi voinut välttää huolellisemmalla ratsastuksella. Molemmilla radoilla oli vielä paljon paljon parannettavaa teiden ratsastuksessa, nyt kun hevonenkin on paremmin hallinnassa. Kvaalien metsästys siis jatkuu edelleen! Toivottavasti puomien keräily ei, sillä huomenna Riksun vuoro päästä kisailemaan, nimittäin Ypäjän hallikenttäkisoissa avointa helppoa (koulu helppoA, rataesteet 105cm ja maastoesteet 100cm)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti