torstai 5. maaliskuuta 2015

Vilinää vilskettä

Muutama seuraava päivä on aikamoista vilskettä, kun kalenterissa on joka päivälle erilaista ohjelmaa.

Tänään hyppäsin pitkästä aikaa ravikärryille, kun käytiin iskän kanssa Metsämäen raviradalla Karviksen ja Royaltyn kanssa. Tallille unohtuneita suojalaseja tuli vähän ikävä siinä hiekanmurusten lennellessä, mutta muuten oli ihan kiva reissu.

Huomenna perjantaina on taas Annan valmennukset, joihin osallistun molemmilla hepoilla. Ratsastuksen lisäksi päivään kuuluu radan rakennusta ja purkua.

Lauantaina suunta on kohti Helsinkiä ja Horse Fair -tapahtumaa. Paljon mielenkiintoista ohjelmaa näyttäisi olevan kolmella eri areenalla, saa nähdä mitä kaikkea ehditään katsomaan! Koko ohjelma löytyy osoitteesta horsefair.fi. Ihan tapahtuman loppuun asti ei keretä paikan päällä olla, sillä täytyy vielä huristella tallille ja virittää hevoset kisatunnelmiin sunnuntaille.

Sunnuntaina lähdetäänkin sitten itse kisoihin Somerolle. Röllin kanssa osallistutaan Sennin järjestämään Kisamatkalla Springcuppiin, eli näissä estekisoissa hypätään 70 cm ja sitten kolmen viikon päästä kisataan koulua helppo C tasolla. Rölli hyppää nyt ekaa kertaa kaksi luokkaa kisoissa, 70 cm lisäksi mennään siis myös 80 cm. Tavoitteena olis alkaa keräillä kvaaleja kenttäkisoihin mutta saas nähdä kuinka käy! Riksukin tulee kisoihin mukaan, kun mun oppilas osallistuu myös Springcuppiin. Riksu hyppelee tällä kertaa vain tämän yhden luokan.

Ohjelma ei rajoitu vain viikonloppuun, vaan maanantaillekin on vielä oma reissunsa. Nimittäin mennään Ypäjälle hyppäämään maastoesteitä halliin, jee!! Mukaan lähtee siis vain Riksu, sillä nämä treenit on tarkoitettu vain hallikenttäkisoihin (kisat 22.3.) osallistuville ratsukoille. Odotan ihan innoissani näitä treenejä! :D

tammikuun 2014 kotitreenejä erikoisesteillä

Riksulle tulee tässä aika paljon hyppyjä, mutta se saa sitten ensi viikolla taas tehdä kevyemmin töitä. Leikitään, että tämä hyppyputki on kenttäkisa vaikka järjestys ei ihan vastaakaan pitkän kilpailun järjestystä ;) Perjantaina kisaan valmisteleva treeni, lauantaina kouluosuus, sunnuntaina rataesteet ja maanantaina maastarit. Huolelliset verryttelyt niin alkuun kuin loppuunkin sekä jalkojen kylmäys aina treenin jälkeen, niin uskon että selvitään oikein hyvin tästä rupeamasta!

Ensi viikolla onkin sitten meidän seuran järjestämä klinikkaviikonloppu aiheesta Kilpailuun valmistautuminen kouluratsastuksessa. Tulee ainakin mulle aivan tarpeeseen! Lauantaina on aiheen teoria osuus sekä yksityisiä ratsastustunteja koulurataa harjoitellen. Sunnuntaina valittavana on mieluisin viidestä kouluradasta, joka sitten ratsastetaan rataharjoituksissa. Kolmesta osasta voi valita itselleen sopivat vaihtoehdot tai vaikka kaikki. Mä osallistun teoriaan sekä rataharjoituksiin Riksun kanssa. Klinikasta lisätietoa facebook-tapahtumassa sekä seuran sivuilla. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ylihuomenna 7.3.!

Onko teillä toiveita, mistä tapahtumista postailen vai teenkö juttuja kaikesta ohjelmasta?

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Selvä! Tuskin tulevat kaikki ihan ajallaan, mutta koitetaan :)

      Poista
  2. Heippa hei! Ajattelin itsekkin osallistua tänä vuonna ensimmäistä kertaa hallikenttäkisoihin ja esteiden harjotus mahdollisuuteen. Täytyikö harjotukseen mitenkään ilmottautua vai miten? Hallikenttisten ilmottautuminen ei ole vielä sillon umpeutunut ja ajattelin ilmottautua niihin vasta lähempämän sulkeutumisaikaa. Otatko kisoihin päiväkarsinan vai onko kisassa kiire aikataulu ettei hepoa ehtisi edes karsinassa seisottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan Kipan ohjeessa lukenut, että täytyy ilmoittautua. Eikä muistaakseni ole ennenkään tarvinnut. Sama, en minäkään ihan vielä aikonut ilmoittautua kenttiksiin, sen ehtii myöhemminkin. Kisoissa ei hirveän kiire aikataulu ole, tosin riippuu ihan lähtijämääristä. Pisin odottelu on ennen maastoesteitä, jotka alkaa yleensä siinä kolmen maissa. En ajatellut kuitenkaan karsinaa ottaa, sillä Riksu syö ja lepäilee ihan hyvin traikussakin :)

      Poista