maanantai 9. maaliskuuta 2015

Yhdellä pudotuksella maaliin

Eilen käytiin Somerolla 1-tason estekisoissa hyppelemässä. Röllin kanssa osallistuin 70cm ja 80cm luokkiin. Seiskakympissä kisattiin myös Sennin järjestämän Kisamatkalla Spring Cupin ensimmäinen osakilpailu. Houkuttelevien palkintojen ja huippuhienojen ruusukkeiden toivossa mekin kisaan mukaan lähdettiin ;)

Riksukin oli mukana kisareissulla. Mun oppilas osallistui Riksun kanssa myös 70 cm luokkaan. Oppilas ratsasti hyvät tiet, aivan kuten radankävelyssä suunniteltiin. Riksu oli vaan vähän laiskalla tuulella. Kakkoselle tuli kielto, kun Riksu päätti ettei hän viitsi hypätä. Uudelle tiellä reippaasti yli ja sujuvasti perusrata loppuun.


Rölli oli seuraavassa verkkaryhmässä. Ravissa se oli aika kiva, mutta laukassa vähän turhan kuuma ja kierroksilla. Muista hevosista se ei onneksi ottanut kipinää, vaan päästiin ratsastamaan ihan hyvin muiden joukossa. Verkkaesteille se ampui aika lailla, mutta pysyi kuitenkin irti puomeista.

Radalla Rölli kiihdytteli edelleen kohti esteitä. Ykköselle valuttiin vähän ulkoreunaan ja paikka hiukan lähelle. Kolmoselle en saanut oikein lähestymistä ajoissa valmiiksi, vaan vähän luovutin kontrollin Röllille, mikä kostautui puomina. Kuka olis arvannut? Loppurata meni puhtaasti, vaikka kutoselle kolahtikin aika lailla. Puomi kuitenkin pysyi kannattimilla. Tällä radalla päästiin Röliin vähän turhan paljon juoksentelemaan, olisi pitänyt pysyä itse vähän paremmin pystyssä ja säilyttää maltti lähestymisissä. Päästiin kuitenkin tekemään kivat tiet ja laukatkin vaihtui aika hyvin. Perusradan yhdellä pudotuksella oltiin tuloksissa 18./31.


Seiskakympin radan ja hetken kävelyn jälkeen pistettiin Riksu ja Rölli traikkuun hengailemaan. 80 cm starttiin oli nimittäin yli tunti aikaa.

Kasikympissä oli eri rata, joten kävin sen opettelemassa. Ehdin vielä sulattelemaan varpaitakin tovin, ennen kuin piti ottaa Rölli ulos kopista. Hetki kävelyä selästä, kunnes oli aika taas mennä verkkailemaan.

Hyppäsin pari kertaa pystyn ja kolme kertaa okserin. Pystylle sain ihan hyvin pidettyä kontrollin. Okserille kahdella ekalla kerralla päästin liian aikaisin, joilloin tuli taas ryntäys ja ajettiin pohjaan. Kolmannella kerralla pidin kiinni loppuun asti ja Rölli olikin paremmin hallinnassa. Ennen omaa rataa sai hypätä vielä kerran tuomarikulmassa olevan lankkupystyn, joka oli radalla este numero kaksi. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja hyppäsin sen. Rölli kiemurteli ja kiihdytteli, jolloin roikkuvat jalat nappasivat puomin.

Ykkönen kolahti heti radan alkuun, mutta ei tippunut. Kakkoselle oli oli taas hätäinen. Se oli vähän häslä, teki pientä ihmekiemurtelua oikealle ja vasemmalle. Puomi tipahti taas, samanlainen virhe kuin verkkahypyssä. Koska oltiin hakemassa kvaalitulosta kenttäkisoihin (harrasteeseen vaaditaan kaksi väh. 80 cm rataa, joista yhteensä max. 8 vp), päätin ettei oteta enää muita puomeja. Toki kahden puomin ratakin on kvaali, mutta se vaikeuttaa paljon toisen kvaalin saamista. Lue: toinen kvaali pitäisi olla nollarata. Otin Rölliä paljon enemmän kiinni ja päästin esteille vain jos näin paikan jo hyvissä ajoin.

Yhdellä puomilla selvittiin perusrata loppuun asti, jes! Sen verran tuli kuitenkin himmattua vauhtia, että saimme 0,4 sekuntia yliaikaa eli siitä vielä yksi virhepiste lisää. Kentän kvaalitulokseen ei onneksi aikavirheet vaikuta. Tämä kasikympin rata oli mun mielestä onnistuneempi, sillä kontrolli oli parempi vaikka jouduinkin ottamaan vauhtia aika paljon pois. Kvaalimetsästys jatkuu, ja toivottavasti päästään jo alkukaudesta kenttäradoille!

2 kommenttia:

  1. Hienot radat! :) Kiitti muuten ku olit pessy ne suojat, oon pahoillani että ne oli niin paskaset ku annoin ne sulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sullaki meni hyvin. Pelsiksen tsekkasin ja Mailiksen stalkkasin tuloksista :) Haha, ei se mitään. Ne pääsi uimaan ni meni siinä samalla :)

      Poista