torstai 23. huhtikuuta 2015

Tuulen viemää

Riksu on ollut viime päivät harvinaisen ärsyttävä ratsastaa. Se kyttää jokaista kiveä, puomikasaa ja kaikkea mahdollista. Rentous on aivan tuulen viemää. Varsinkin käynnissä Riksu vetää kaulan ihan lyhyeksi ylös ja selän alas. Askel lyhenee, mutta tahti kiihtyy kiireiseksi. Olen yrittänyt löytää hyviä työkaluja jännityksen purkamiseen ja Riksun saamiseen rehellisemmin töihin.

Kuvituksena Annikan ottamia kuvia maaliskuulta, kun kuvaajat ollut nyt lähiaikoina hukassa. Kaikki postauksen kuvat siis © Annika Mäki.

Oon työskennellyt ratsastuksen alkuun paljon kiemuroilla ja erityisesti kahdeksikolla. Vasta-asetuksilla ja -taivutuksilla oon saanu paremmin ulkolapaa hallintaan ja sisätakajalkaa astumaan mahan alle. Tällä viikolla Riksu on vastustellut tuntumaa jotenkin enemmän kuin aiemmin. Jännittyneisyys näkyy myös irvistelyssä. Kun rentoutta alkaa työskentelyn myötä pikkuisen löytymään, myös irvistely vähenee.

Riksu keskittyy paremmin työskentelyyn, kun sillä on jotain puuhaa. Suoristelut hoidetaan diagonaaleilla ja keskihalkaisijalla, kun uraa pitkin mennään avotaivituksessa. Tällä hetkellä väistöissä ja avoissa vaan moottori vähän sammuu. Aktiivinen askellus vähän kärsii jännitymisestä, mutta kai se tästä taas pikkuhiljaa alkaa löytymään. Jumppailua ollaan harrastettu myös vastalaukan muodossa, se on sujunut varsin kivasti. Vaikka nyt on ollut tosi tuulista ja Riksu on ollut just ärsyttävä ja säpsyilee, olen silti mennyt kentällä. Kisat on kuitenkin ulkona, joten olisi kiva löytää ne oikeat nappulat taas tuulesta huolimatta.

 Vaikka ratsastuksen loppupuolella alkaa yleensä löytymään parempaa tahtia ja rennompaa menoa, on silti luottavaisempi mieli lähteä ekoihin kenttäkisoihin Riksun kanssa tuttariin. Mietin myös aloittamista suoraan helposta, mutta kouluohjelma helppo A:2 ei oo mikään paras ohjelma Riksulle. Esimerkiksi lisätty käynti kakkosen kertoimella ei kuulosta kovin houkuttelevalta :D

Riksu menee siis tuttarin ensi lauantaina Ypäjän kenttäkisoissa. Samoissa kisoissa Rölli tekee kenttäkisadebyyttinsä harrasteluokassa. Ja mikä parasta: molemmissa on sama kouluohjelma! Plussana myös se, että sääntöjen mukaan harrasteessa ja tuttarissa kouluohjelman harjoistusraviosuudet saa keventää. Sääntö mun makuun! :) Varmasti ainakin Röllin kanssa kevennän radan, Riksun kanssa mennään tilanteen mukaan. On tässä vielä kuitenkin aikaa treenata ennen kisoja :)

6 kommenttia:

  1. Mä pähkäilen vielä samaa että tullakko tuttariin vai helppoon.. A:2 kun ei ihan munkaan suosikkeja aina ole :D

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä mun mielestä ole sama ohjelma kun pari päivää sitten katsoin.. tai sit mulla on lukihäiriö :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikeen tarkistaa, mutta juu oikeassa olet. Mitäköhän oon oikee lukenut? Varmaa nähny unta :D

      Poista
  3. Meillä myös tuuli aiheuttanut tammalla ajatuksia että lentämisen pitäisi oppia xd Vitsi kun olisin halunnut tulla ypäjälle kuvaamaan mutta omat kisat on samana päivänä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli kuiskailee selkeästi ohjeita hevosille :D noh, ehkä ensi kerralla pääset kuvailemaan :) ja tsemppiä kisoihin teille!

      Poista