torstai 20. elokuuta 2015

Malttia menoon koulutunnilla

Vihdoin ja viime otin itseäni niskasta kiinni viime viikolla ja varasin Maijalta koulutunnin. Koulutunnit ovat jääneet hyvin vähälle, ja muistelenkin ratsastaneeni dressagea valvotuksi viimeksi joskus helmikuussa. Kevyt puolen vuoden tauko siis, hups!

Nyt keskiviikkona otettiin Maijan johdolla taas vähän kosketusta siihen, mitä se kouluratsastus taas onkaan. Kahden ja puolen viikon päästä onkin jo Suomenratsujen kuninkaalliset, joissa ratsastetaan siis myös 5-vuotiaiden laatuarvostelut.

Laatuarvostelun kouluohjelmaa silmällä pitäen aloitettiin treenit hiomalla käyntiä. Selkeät avut, ei ylimääräisiä vispailuja tai irrotteluja ja oma kroppa ryhdissä. Niistä aloitettiin rakentamaan rentoa ja matkaavoittavaa käyntiä. Löysin ohjinhan Rölli kävelee varsin mukavasti, mutta tuntumalla kulkee helposti lyhyellä ja korkealla kaulalla, jolloin myös selkä on alhaalla. Tehtiin ohjelmaan kuuluvaa v-kuviota (radalla reitti H > B > K), voltteja ja lävistäjiä. Maija ohjeisti myös keräämään ohjat riittävän varovaisesti vapain ohjin kävelyn jälkeen, jotta Rölli pysyisi rentona.

Ravissa työskenneltiin ensin ympyrällä ja kahdeksikolla jumppaillen. Alkuun Rölli vähän juoksi alta pois, varsinkin vasemmassa kierroksessa. Haettiin pidätteet läpi ja Röllin piti vain malttaa odottaa. Aika kivaa ravia löytyi, vaikka olikin Röllille rankkaa joutua kulkemaan pienin askelin ja rauhallisesti! Mun piti opetella hallitsemaan vasenta kättä, nyt kun se tuntui elelevän välillä ihan omaa elämäänsä...

Laukka pyöri hyvin ja nostot onnistuivat kivasti. Kuitenkin laukassa(kin) haasteena oli saada Rölli sekä taipumaan että kääntymään samaan aikaan. Jäin taas liikaa ratsastamaan kädellä, jolloin kaula kyllä menee mutkalle, mutta loput hevosen kropasta valuu ympyrällä ulos. Ulkoasetuksen kautta löytyi oikeat nappulat ja onnistuttiin ympyrätehtävässä molempiin suuntiin.

Paljon tuli taas ideoita ja ajateltavaa kotitreeniin! Vaikka mun mielestä Rölli on kouluratsastuksessakin (esteratsastuksen lisäksi) kehittynyt paljon tämän vuoden aikana, ei silti voi vähätellä valmentautumisen hyötyä. Ensi viikolla jatketaan Maijan kanssa!


Maijan tunnit osuvat useimmiten aikaan, jolloin kuvaajat ovat koulussa tai töissä. Niin nytkin, joten ei valitettavasti ole materiaalia tunnilta. Postauksen kuvana toimikoon siis iskän nappaama kuva Ypäjän kisaviikolta, harrasteen kouluverryttelystä. Tykkään tästä kuvasta paljon, vaikka Rölli onkin vähän luotiviivan alla.

1 kommentti: