torstai 24. syyskuuta 2015

Syksyä karkuun villan alle

Kun pari viikkoa takaperin vierailimme Hööksillä Siirin järjestämän bloggaajatapaamisen merkeissä, saimme valita laajasta valikoimasta yhden sponsorituotteen kotiinvietäväksi. Olisin voinut ottaa vaikka minkä satulahuovan tai suojat tai tai... Hillitsin kuitenkin itseni ja valitsin jotain tarpeellista hepoille. Suosin kuivatuksessa materiaalina villaa, joten tuotteeksi valikoitui Showmasterin Ajax-villaloimi.


Ajax-villaloimi ei ole kovin paksua tai painavaa materiaalia, joten se sopii oikein hyvin näihin syyskeleihin. Loimi ei ole täyttä villaa, vaan materiaalit jakaantuvat 60% villaa ja 40% sekoitekuitua. Mukavuutta lisäämässä on liukas nailon-vuori loimen etuosassa lapojen kohdalla sekä pieni teddypehmuste sään edessä.

Loimessa on edessä kaksi kiinnitysremmiä solkikiinnityksellä. Mahan alta kulkevat kaksi mahavyötä, joissa on t-soljet. Lisäksi loimen saa takaa kiinni vielä solmittavalla häntäremmillä, jota tosin en ikinä itse käytä.

Värinä loimesta löytyy ainostaan tämä ruskea. Elävyyttä ruskeaan väriin tuo punaisten ja vaaleanruskeiden raitojen muodostama ruudukko. Loimen ulkoreunoja kiertää kivasti kerman värinen kanttinauha. Hintaa tällä loimella on tasan 60e.


Kokovalikoima on 125-165cm, kuten suurimmassa osassa Hööksin loimia. Valitsin loimen koossa 155 cm, tarkoituksena käyttää sitä Röllillä kuivatuksessa ja kuljetuksessa. 145 cm kokoa käyttävä Riksu sai loimen kuitenkin käyttöönsä treenin jälkeen. Satulan kanssa loimi olikin oikein hyvän kokoinen.

Talvikaudella tykkään käyttää alku- ja loppukäynneissä hevosilla villavilttiä lämmikkeenä. Se toimii hyvin, kunhan ratsastaja istuu satulassa. Tuulisella kelillä ilman ratsastajan painoa tuuli tarttuu helposti viltin helmaan ja heittää viltin maahan. Tai siihen pihan ainoaan vesilätäkköön, kuten minulle on käynyt jo kaksi kertaa... Esteiden pois siirtelyn tai lantakasojen siivoamisen ajan olisi kuitenkin hyvä, jos loimi pysyisi hevosen päällä lämmittämässä. Siihen tarkoitukseen tällainen mahavöin ja eturemmein varustettu loimi on oikein toimiva ratkaisu!

Postaus toteutettu yhdessä Hööksin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti