tiistai 1. syyskuuta 2015

Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Viime viikolla kouluvalmennuksen jälkeen Maija vinkkasi, että Röllille voisi tehdä "ruususykeröt" Laatuarvosteluun. Muhkeilla ruusua muistuttavilla sykeröillä oli tarkoitus luoda mielikuvaa paksummasta kaulasta, Röllillä kun kaula on vielä aika luikku. Maija näytti pienen demon, kuinka ruusuja tehdään. Ohjeeksi tuli myös ommella sykeröt kumppareiden sijaan.

En ollut kovin innoissani tästä :D Joku onkin saattanut huomata, että ne mun tekemät normaalit kumilenkeillä kiinnitetyt sykerötkin on aina aivan karmeita, joten alkuasetelmat on lupaavat. En ole koskaan ennen ommellut sykeröitä tai tehnyt muita kuin tavallisia "tattisykeröitä".

Päätin siis harjoitella vähäsen ennen Laatuarvostelua. Rölli ei suuresti arvostanut tätä taiteen alaa tai korviensa lähistöllä puuhastelua. Ompelu ei oikein ottanut sujuakseen: olin olevinaan saanut väkerrettyä tyylikkään ruusun, mutta muutaman piston jälkeen tekele oli vain epämääräinen möykky. Lisäksi kaikki oli vähän erikokoisia ja ne kippailivat mikä mihinkin. Yllättävän hyvin kyllä pysyivät mallissaan ratsastuksen ajan! Purkaminen tosin oli aika vaivalloista..

Möykyt eivät kestäneet lähempää tarkastelua, joten pari kuvaa otettiin pidemmän matkan päästä. Jos ei kovasti ala zoomailemaan, niin ei ne ihan järkyttävän karmeilta näytä. Vai mitä?

Jos jollakulla on jotain pro-vinkkejä letitykseen tai ompeluun, niin otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!


3 kommenttia:

  1. Vaikee selittää, mutta isoimmat sykeröt tulis olla keskellä kaulaa just tekemässä sitä muhkuvaikutelmaa. Ja epäilen että Röllin harjaan kannattaa suosiolla tehdä se 9 tai 11 sykeröä.
    Mä ompelen vaan vetämällä kaksinkertaisen langan latvasta kumpparin läpi harjan juureen, taitan puolikkaan letin kaksinkerroin ja lanka taas siitä läpi tiukkaan (koitan osua kumppariin taas tässäkin..). Ja muutaman kerran sykerön reunoilta läpi kanssa.
    Harjoitus tekee mestarin, ei siinä auta muu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä :)

      Juu näinhän se on! Parempaan tulokseen voisi auttaa myös ettei aina tekis kiireessä viime hetkillä ;)

      Poista