maanantai 11. huhtikuuta 2016

Röllin estetreeni ja Riksun takapakki

Kuukauden tauon jälkeen päästiin taas Röllin kanssa Annan valmennukseen viime viikon keskiviikkona. Sadekelin vuoksi mentiin vielä maneesissa, mutta ensi kerralla päästään toivottavasti jo ulos.

Alkuun oli taas kovin paljon hakemista. Rölli oli ihan ihme kierroksilla ja kyttäili kaikkea molemmissa päädyissä. Yhdellä valmennuksen hevosella oli uusi kylkisuoja, josta kuului välillä natisevaa ääntä, ja sekös vasta Röllin maailmaa mullisti. Meni tavallista pidempään, että Rölliä sai vähänkään kuulolle ja keskittymään tehtäviin. Volttitehtävissä puomien ja pikkuesteiden yli oli ongelmana taivutuksen säilyttäminen ja tasainen rytmi.

Onneksi loppua kohti pystyin jo paremmin vaikuttamaan hevoseen ja Röllikin keskittyi paremmin tehtäviin. Kun päästiin tekemään riittävästi toistoja omassa rauhassa, menosta tuli seesteisempää ja hypytkin onnistuivat rennommin.

Loppuradalla oli molemmissa päädyissä pystyt kaarella, diagonaalilla kolmen askeleen okseri-pysty-linja ja toisella diagonaalilla kolmoissarja pystyistä. Kolmoissarjat (ja jumppasarjat muutenkin) ovat ihan huipputreeniä Röllille. Yksittäisillä esteillä se voi hypellä ihan miten päin vain, yleensä jalat roikkuen laakoja hyppyjä. Sarjoilla kuitenkin on otettava kroppa paremmin haltuun, kun täytyy ponnistaa ja ponnistaa uusiksi taas heti perään.

Kolmoissarjan välit oli tällä kertaa tavallista lyhyemmät (olisko ollut vajaa 7 metriä), joten minkään sortin juoksentelulle ei ollut väleissä tilaa. Mulle vaikeinta oli olla "auttamatta" Rölliä esteiden päällä, tapana kun on ollut alkaa nostaa kättä. Ihan kuin se hevonen siitä nousisi, haha :D Loppuun saatiin tehdä muutamia toistoja, joilla Rölli paransi kivasti. Videolle tallentui tällä kertaa vain kaksi viimeistä pätkää kolmoissarjalta.

Katso video Youtubessa

Riksunkin kanssa oli tarkoitus osallistua tuolle Annan tunnille, mutta eipä sitten tarvinnutkaan takapakin takia. Edellisellä viikolla (torstaina 31.3.) Riksu oli (taas kerran) riehunut tarhassa niin, että osumilta ei oltu vältytty. Vasemman takasen ruununrajassa pieni vekki ja kenkä mutkalla... Säären yläosan etuosassa oli pikkuisen paksuuntumaa, mutta vain ihan hiukan lämpöä. Sen päivän ratsastuksessa Riksu oli epäpuhdas :( Ravailin sitä selästä kuitenkin jokusen kierroksen ja vaiva väheni vertyessään.

Pari ekaa päivää kylmäsin jalkaa kolme kertaa päivässä ja siitä eteenpäin aina liikutuksen jälkeen. Ratsastuksessa askel oli ensimmäisillä kierroksilla vähän takkuinen ja lyhyt, mutta päivä päivältä vertyi nopeammin normaaliksi. Uskon, että seisottaminen ja täyslepo olisi ollut tämän vaivan kanssa huonompi vaihtoehto kuin kevyt liikutus. Ainakin vaiva väheni liikuttamisen myötä selvästi.

Nyt edellispäivänä uskalsin ottaa muutamia hyppyjä jo kavaleteille. Riksu oli innokas ja toimi oikein mallikkaasti :) Eilisessä juoksutuksessa piti analysoida takasten liikettä, mutta oma taito ei oikein siihen riitä edelleenkään. Vasemman takasen liikerata oli jotenkin laiskemman näköinen ja Riksu takoi ja hivutti tavallista enemmän, mutta muuten liike näytti ihan hyvältä. Eilen illalla Riksu sai vielä uudet kengät takajalkoihin, niin helpottaa sekin taas menoa.

Tänään tehtiin kouluhommia oikein tosissaan. Alun jumppailun jälkeen Riksusta tuli mukavan kevyt kädelle. Kouluratsastuskin tuntui melkein hauskalta ja nautinnolliselta ;) Kyllä tästä taas noustaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti