keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Koulukisat kotitallilla

Sunnuntaina saatiin kisakausi myös koulukisojen osalta käyntiin. Päästiin helpolla, sillä kisat järjestetiin meidän kotitallilla Liedon Ratsastajien toimesta, joten ei muuta tarvinnut kuin hoitaa ratsu kisakuntoon.

Osallistuin vain Röllillä ja meidän vuoro oli vasta kolmen aikaan iltapäivällä. Kisapäivä sen sijaan alkoi jo ysin aikaan, sillä mun uusi oppilas osallistui lähtönumerolla 6 Riksun kanssa helppo C -luokkaan. Oppilaalle nämä olivat ensimmäiset viralliset kisat, haettiin kokemusta kisamaailmasta. Raviohjelma meni ihan kivasti, mutta laukassa Riksulla oli turhan reipas meininki. Riksu esitteli taitavasti myös rataan kuulumattoman laukanvaihdonkin. Treeniä ja rutiinia vaan lisää! :)

Postauksen kuvat © Tuuli

Kisojen aikataulu oli loppupäivästä jo noin 30 minuuttia myöhässä, mutta olin ajoissa varautunut, joten siihen sovitettu oma aikataulu toimi ihan kivasti. Alkukäynnit kiersin radalla, sitten verkkailua kentällä käynnissä ja vähän ravissakin. Rölli oli varsin varautuneessa mielentilassa enkä saanut sitä missään vaiheessa täysin rennoksi. Oikea ohja on tässä lähiaikoina ollut vaikea saada läpi ja sama ongelma oli nytkin vahvasti läsnä. Jumppailtiin paljon voltteja, väistöjä ja jokunen takaosakäännös käynnissä. Ravissa Rölli kiirehti ja jäin itse helposti liikaa kiinni kädellä, mikä taas johti kaulan lyhentymiseen.


Maneesiverkassa ravi toimi jo paremmin, vaikka Rölli ei ollutkaan täysin avuilla. Ensimmäiset laukat sen sijaan sai jo harkitsemaan startin perumista... Rölli puri kuolaimeen eikä oikein reagoinut jalkaan. Askellaji muistutti enemmän jotain lehmän kulkua kuin kouluhevosen menoa. Mulla oli kädessä ikivanhat valkoiset Rökkelit, joissa ei juurikaan ollut pitoa jäljellä. Onneksi Nelli kävi hakemassa toiset hanskat vaihturiksi, niin löytyi vähän pitoa ohjaankin. Hanskojen vaihto helpotti menoa heti jo itsessään :) Sain kerättyä molemmissa kierroksissa ulkolapaa paremmin kontrolliin ja meno alkoi muistuttaa pikkuhiljaa jo kouluratsastusta.


Helppo A oli päivän viimeinen luokka ja meitä oli siinä vain kolme ratsukkoa, joten verkassa tilaa oli mukavasti ja kaikki kisapäivän ylimääräinen vilinä oli jo tasaantunut. Olin päivän viimeisenä vuorossa, mikä toimi paremmin kuin hyvin meillä, Rölli kun tunnetusti ei ole parhaimmillaan ruuhkassa ja tohinassa.

Rata helppo A:0 ei mun mielestä ole se kaikkein helpoin A-ohjelma eikä ainakaan Röllille se sopivin. Kuitenkin se nyt mentiin, kun tosiaan kotitallilla kisat järjestettiin. Ohjelmassa on useampi laukanvaihto käynnin kautta, missä Rölli helposti kuumuu. Laukasta käyntiin siirtymissä on mulla vielä paljon opettelemista omassa ratsastuksessa, sillä jään taas helposti ratsastamaan siirtymiset liikaa kädellä. Takaosakäännökset ei ole meidän suurin vahvuus (vielä), sillä ollaan opeteltu niitä lähinnä vain itsekseen enkä oikein tiedä miltä niiden kuuluisi näyttää/tuntua kouluradalla. Tällä radalla ne onneksi on aidan vierellä, mikä helpottaa liikkeen hahmottamista.


Verkkaan nähden Rölli toimi radalla varsin kivasti. Tietysti rentoutta ja pehmeyttä saisi olla paljon enemmän. Yritin itse muistaa hengittää ja keskittyä istunnalla jarruttamiseen enemmän kuin ohjasta vetämiseen.

Jo alkutervehdyksessä tuli heti muutama raviaskel, pysähdys laukasta meni vähän romahtaen. Samoin laukasta käyntiin siirtymisissä tuli raviaskeleita. Nyt Rölli pysyi kuitenkin rauhallisempana siirtymisissä eikä kuumentunut pomppimaan tai ennakoimaan omia aikojaan. Molemmat keskiravit mentiin pitkällä sivulla ja ne onnistuivat kivasti, pisteitä kummastakin 7. Rölli tuli varsin näppärästi niissä istunnalla takaisin. Takaosakäännöksistä tuli numeroiksi 6,5 ja 6, mikä oli tällä harjoittelulla omasta mielestäni hyvä tulos.

Laukanvaihdoista käynnin kautta tuli numeroksi 5, samaten lopun kolmikaarisesta kiemurasta. Ne pisteet ainakin kun saisi hilattua ylöspäin, niin oltaisiin lähempänä 63 % tavoittetta. Muut numerot liikkuivat nyt siinä välillä 6-7.

Lopputuloksena 61,8 % tuomarin loppukommetilla "Hyviä pätkiä. Ajoittain painuu kuolaimen alle ja aukoo suuta. Valmistele siirtymiset vielä huolellisemmin." Meitä oli tosiaan luokassa vain kolme ratsukkoa ja tällä tuloksella oltiin toisia.

2 kommenttia:

  1. Onnea nyt jokatapauksessa! Hopea ei oo häpeä vai miten se meni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tottakai ruusuke ja palkinto olisi kelvannut myös suorituksesta, mutta tässä vain voittaja palkittiin. Muuten olinkin ihan tyytyväinen rataan.

      Poista